IFI logo

Alt kan males - også postkassen

Riktignok er de fleste postkasser her i landet grønne, men det er ingen lov som forbyr en å velge mer dekorative løsninger. Spesielt etter noen års uteliv, kan det være hyggelig om postkassen får en makeover. Vår postkasse valgte vi å spraylakkere og dekorere.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rengjøring

Som alltid begynner malejobben med rengjøring. En grundig vask av postkassen bør en uansett ta hver vår i forbindelse med at huset vaskes utvendig, men nå dreier det seg altså om oppussing, og da kan du tillate deg å bruke en effektiv kraftvask.

Se flere bilder
Rengjøring

Foto:

Pussing

Så går du over flatene med slipeklossen for å skape bedre feste for lakken. Det er viktig at alt pussestøvet blir grundig fjernet.

Se flere bilder
Pussing

Foto:

Lakkering

Spraylakkeringen kan med fordel foretas ute, men du bør likevel sørge for å begrense sølet ved hjelp av en pappkartong der du plasserer postkassen mens du sprayer på lakk. Husk at det fine lakkstøvet lett kan føres med vinden og grise til huset eller bilen. Spraylakken påføres i tynne strøk inntil den dekker godt. Sprayer du på for mye om gangen, får du lett sig.

Se flere bilder
Lakkering

Foto:

Dekor

Den personlige touchen lager vi for eksempel ved hjelp av sjablonger som klippes av kakeunderlag med blondemønster. Malen legges på postkassen, og malingen stoples på med en liten svamp.

Se flere bilder
Dekor

Foto:

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.