IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo

Alt kan males - også postkassen

Riktignok er de fleste postkasser her i landet grønne, men det er ingen lov som forbyr en å velge mer dekorative løsninger. Spesielt etter noen års uteliv, kan det være hyggelig om postkassen får en makeover. Vår postkasse valgte vi å spraylakkere og dekorere.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rengjøring

Som alltid begynner malejobben med rengjøring. En grundig vask av postkassen bør en uansett ta hver vår i forbindelse med at huset vaskes utvendig, men nå dreier det seg altså om oppussing, og da kan du tillate deg å bruke en effektiv kraftvask.

Se flere bilder
Rengjøring

Foto:

Pussing

Så går du over flatene med slipeklossen for å skape bedre feste for lakken. Det er viktig at alt pussestøvet blir grundig fjernet.

Se flere bilder
Pussing

Foto:

Lakkering

Spraylakkeringen kan med fordel foretas ute, men du bør likevel sørge for å begrense sølet ved hjelp av en pappkartong der du plasserer postkassen mens du sprayer på lakk. Husk at det fine lakkstøvet lett kan føres med vinden og grise til huset eller bilen. Spraylakken påføres i tynne strøk inntil den dekker godt. Sprayer du på for mye om gangen, får du lett sig.

Se flere bilder
Lakkering

Foto:

Dekor

Den personlige touchen lager vi for eksempel ved hjelp av sjablonger som klippes av kakeunderlag med blondemønster. Malen legges på postkassen, og malingen stoples på med en liten svamp.

Se flere bilder
Dekor

Foto:

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.