IFI logo
Se flere bilder
3D også på gulvet!

Foto: Storeys

3D også på gulvet!

Hva sier du til å ta på deg 3D-briller og gå rundt på et gulv med svevende objekter? Inspirert av 3D-bilder finnes det nå gulv som tar i bruk samme teknologi.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3D-filmer er populære i dag. Storfilmen "Avatar" og en rekke nyere barnefilmer er gode eksempler på det, men nå kan man også oppleve den spennende 3D-effekten innenfor husets fire vegger - på gulvet!

Den innovative gulvkolleksjonen Trendtime 4 Design Colours fra Storeys er en ny type gulv med 3D-effekt som passer i en trendy stue, soverom eller barnerom.

- Gulvet er et laminatgulv som er bygd opp med en HDF-kjerne og en overflate som det er 15 års garanti på for bruk i bolig og 5 års garanti ved bruk i offentlige miljø, sier Gjermund Kristiansen hos Storeys.

Ny teknologi

Gulvnyheten er gjort mulig gjennom ChromaDepth-prosessen fra amerikanske Paper Optics. Den er basert på at fargene brytes på ulike nivåer av et prisme. Spesielle transparente filmer laget av mikroskopiske prismer viderekobler stråler av lys til en annen grad avhengig av farge. Sagt på en forenklet måte, er bilder på et prisme film kombinert med bilder på en vanlig transparent film. Resultatet er at begge bildene mer eller mindre oppveier hverandre, avhengig av farge. Hjernen genererer deretter et romlig inntrykk fra denne forskjellen.

Fordelen med denne teknologien er at man selv kan se ChromaDepth-bilder uten briller - uten å forstyrre de doble bildene. Resultatet er vel verdt å se på.

- 3D-effekten får man ved å ta på de klassiske 3D-brillene, men det betyr ikke at man må gå med dem hele tiden, sier Kristiansen. Gulvet er lekkert uten briller også, og det passer inn i en moderne, frisk stil, på ungdomsrommet eller på et gøyalt barnerom.

Mer informasjon

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.