I DAG
  °
I MORGEN
  °

Våtrom krever ekstra

Våtrom krever litt mer enn andre rom. Med gode råd får du et tørt og trygt våtrom.

Artikler

Ufarlig og kortvarig med hvite merker på vinyl

Ufarlig og kortvarig med hvite merker på vinyl

Mørke vinylbelegg kan få lyse skjolder dersom de står i konstant kontakt med vann. Flekkene forsvinner normalt når belegget tørker, og er hverken skadelig for gulvet, en feil ved produktet eller et tegn på at fukt trenger gjennom belegget.

Økt interesse for våtromsvinyl

Økt interesse for våtromsvinyl

Interessen for å bruke vinylbelegg på baderomsgulvet vokser, jo mer vi lærer om produktet. Det forteller Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor, som i vår har lansert en rekke nye design, spesielt tilpasset det skandinaviske markedet.

Unngå vannskader i ferien

Unngå vannskader i ferien

Det anslås at rundt 20.000 boliger vil bli rammet av en vannskade i løpet av sommermånedene. SINTEF Byggforsk har noen enkle tips om tiltak som kan spare deg for store utgifter og mye bryderi.

Maling og tapet uten sparkel

Maling og tapet uten sparkel

Tapet i flate pakker? Jo, det finnes! Den som ikke finner en malt panelplate i en farge som faller i smak, kan enten bestille spesialfarge, velge en ferdig tapetsert plate, eller en umalt eller grunnet plate som siden males i ønsket kulør. Sparkling og pussing er fortsatt ikke nødvendig!

Plater for våtrom og kjøkken

Plater for våtrom og kjøkken

I våtrom stilles store krav til fuktbeskyttelse. Normalt er våtrom en jobb for fagfolk, men med panelplater med innebygget membran blir baderomsoppussing også noe for hjemmefikseren.

13 tips til et praktisk vaskerom

13 tips til et praktisk vaskerom

Et vaskerom kan være så mangt - alt fra et lite hjørne av badet til et eget stort rom. Er du heldig å få innrede et eget rom forbeholdt klesvasken, har vi tipsene som gjør rommet funksjonelt!

Skinnet bedrar huskjøperen

Skinnet bedrar huskjøperen

En huskjøper uten byggfaglig kompetanse er helt avhengig av en takstrapport for å kunne vurdere husets tilstand. Men vær oppmerksom på at rapportene ofte er mangelfulle og med varierende kvalitet.

Vinyl - et godt gulv på badet

Vinyl - et godt gulv på badet

Vinylgulv er så allsidige at de kan benyttes i alle husets rom. I våtrom er vinyl svært godt egnet, og det finnes egne varianter til denne bruken.

Trygg montering av downlights

Trygg montering av downlights

Når vinterkulda virkelig setter inn er det fare for at downlights på badet kan føre til isdannelser på mange loft. Resultatet kan i verste fall bli at det oppstår "uforklarlige" lekkasjer til våren når varmen kommer og isen smelter.

Gjør badet tett og pent i ett

Gjør badet tett og pent i ett

Nå kan du få tette og pene baderomsvegger i ett og samme sjikt. Våtromstapetet Eternowall er et nytt og unikt produkt som har integrert membran. Tapetet er godkjent av både SINTEF og Fagrådet for våtrom.

Et våtrom er aldri tørt!

Et våtrom er aldri tørt!

Hvert år oppdages mange tusen fuktskader og muggangrep under overflatene i norske baderom. Én måte å prøve å unngå fremtidige problemer på er å bygge trygt fra starten. Den frivillige bransjestandarden Våtromsnormen er da en god hjelp.

Bruk håndverker

Bruk håndverker

Å lage eller å pusse opp et bad er ikke noe man tøyser med. Våtrommet må være tett og tørt. Å bruke en våtromssertifisert bedrift er den beste løsningen om man vil unngå problemer og uønskede kostnader.

Tett på badet

Tett på badet

Uansett hva slags bad vi drømmer om må det være tørt og tett, derfor gjelder det å finne det riktige alternativet - et våtromssystem som fungerer for ditt bruk gjort på riktig måte.

Rent og delikat

Rent og delikat

Doen var OK, men litt for steril og upersonlig, syntes samboerparet. Det skulle ikke mer enn et tapet til for å få bort "institusjonspreget".

Stopp de usynlige muggangrepene

Stopp de usynlige muggangrepene

I fukten og varmen bak flisene på badet trives mugg og sopp. Du ser dem ikke, men de er der, og avgir sporer ut i luften som enkelte personer lett kan reagere på. Ved å tette fugene med impregnering stoppes fuktinntrengningen, og vekstbetingelsene blir borte.

Flere artikler

Finn din nærmeste