Praktisk stue i rødt og lime

Med tre små gutter og mye besøk var det behov for en praktisk stue med mange sitteplasser.

Samtidig hadde Karin, moren, en forkjærlighet for fargene rødt og lime og ville gjerne ha en stram innredningsstil i stuen. Men var det mulig å kombinere alle disse elementene i samme rom?

Basisfarger

Interiørkonsulent Siv Munkeberg Brenne begynte med basisfargene. Lyse farger på vegger, og eik på gulv, benk, bord og skap ga en harmonisk basis som åpnet for mer farger i interiøret. Valget falt på en rød tre-seters sofa og to limegrønne lenestoler i lekker design. 

- Når møblene blir fargerike, sånn som her, krever det at resten av innredingen holdes mer nøytral. Bruk detaljene - som puter, gardiner, bilder og tepper - til å spre fargene i resten av interiøret, anbefaler Munkeberg Brenne. 

Stue med plass til flere

Stuen var en naturlig samlingsplass for denne familien på fem. Her spiste de alle dagens måltider, barna gjorde lekser, lekte og så på tv, mens mor og far gjerne slappet av i sofaen foran peisen. I tillegg hadde de ofte gjester på besøk, så behovet for flere sitteplasser var prekært.

Løsningen ble nye, praktiske spisebordstoler som kunne stables oppå hverandre og hentes fram etter behov. I tillegg ble det bygget en sittebenk langs den ene veggen, noe som ga både flere sitteplasser og mer lagringsplass.  

Skygrå peis

En kritthvit peis, malt med en halvblank lateksmaling, er ikke alltid like pent.

- Peisen blir rett og slett for hvit og lyser opp i stuen, og kan nesten se litt syntetisk ut, sier malemester Ole Andreas Klaveness. Derfor anbefaler han å velge en litt mer dempet hvitfarge, gjerne med et snev av grått til peisen.

En stor peis, som i dette tilfellet, kan lett bli for dominerende i interiøret hvis den males kritthvit. En lys, gråfarge derimot, gjør at peisen ser mer naturlig ut og passer bedre inn i resten av interiøret. 

Praktisk gardinløsning

Store vindusflater er herlige om våren og på sommeren, men om vinteren kan de se ut som store, svarte hull innenfra, og det er lett å få følelsen av å bli beglodd av forbipasserende.

Løsningen i dette tilfellet ble glatte gardinheng festet i lag på en lamellskinne med fire spor. Hvis alle gardinhengene plasseres etter hverandre, vil de dekke hele vindusbredden. Eller de kan plasseres bak hverandre for mer innsyn, noe som er både praktisk og dekorativt. For å holde kostnadene på et hyggelig nivå, ble det valgt er dyrt dekorstoff i kombinasjon med et billig ensfarget linstoff.

  Dette brukte vi:

Tekstiler:
Maling:
Møbler:
Disse fører produktene:
   Min huskeliste

Les også: