I DAG
  °
I MORGEN
  °

Helse og omsorg

Artikler

Gullhella – Moderne omsorg i Asker

Gullhella – Moderne omsorg i Asker

Gullhella bo- og aktivitetssenter ligger i naturskjønne omgivelser sentralt i Asker. I fjor åpnet 60 nye omsorgsboliger i tilknytning til det eksisterende sykehjemmet. – Her er det godt å være, sier mellomleder Kristin Lahnstein Jørstad.

Sportsgulv for eldre

Sportsgulv for eldre

Gymsaler og idrettshaller er de opplagte stedene du finner sportsgulv. Men gulvtypens gode støtdempende egenskaper gjør det egnet også til annen bruk. På blant annet eldresentre og i omsorgsboliger kan sportsgulv forhindre alvorlige skader ved fall.

La interiøret hjelpe

La interiøret hjelpe

For personer med demensrelaterte sykdommer er gulvets utseende og utforming viktig for mestring og livskvalitet. I samarbeid med Salford Institute for Dementia ved universitetet i Salford har gulvleverandøren Polyflor utviklet en enkel guide for demensvennlige gulvvalg.

Hjem til trygge rom

Hjem til trygge rom

Om få timer flytter familien Flata fra Bamble inn et hus som er tilrettelagt for deres datter med nedsatt funksjonsevne. – Endelig får vi et hjem som jenta vår vil trives i, sier mamma Linda (32).

Farger og lys, sanselige faktorer i universell utforming

Farger og lys, sanselige faktorer i universell utforming

Det er trist når de gamles siste ”hjem” ser ut som et kontormiljø i kritthvitt og grått på grunn av en feiltolkning av gjeldende retningslinjer, mener Mette L’orange, professor i farge ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og kunsthøgskolen i Oslo. Hun håper at revisjonen av Norsk Standard for universell utforming vil føre med se at estetikk og regler for universell utforming samarbeider bedre.

Tilbake til røttene for DLW

Tilbake til røttene for DLW

Etter en turbulent tid med eierskifte og insolvens, har DLW blikket rettet fremover. Nå står selskapet på egne bein, lanserer nye produkter, og ser med tiltro på fremtiden. For å bruke Mark Twains klassiske sitat, kunne man si at «ryktet om DLWs død er betydelig overdrevet».

Farger for rom og sinn

Farger for rom og sinn

Levealderen øker stadig her i landet, og noen blir riktig gamle, med tilhørende aldring av funksjonsnivå og sanseapparat. "Prosjekt: Fargesetting av hjem for eldre" har sett på hvordan man kan unngå at eldre ender sitt liv i triste, fysiske omgivelser.

Maling som varmer

Maling som varmer

Glade farger gir glade hjelpere. Under «Colour Week» fikk Gatejuristen i Oslo maling i gave. Alt fra tak til dører har nå fått et oppfrisket utseende. Snart blir klientene møtt med nye farger.

Sykehjemmet og fargene

Sykehjemmet og fargene

Å komme frem til sluttresultatet i et næringsbygg kan være en lang prosess - mellom byggherre og arkitekt hvor produsent også spiller en viktig rolle helt fra begynnelsen.

Finn din nærmeste