Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Gjør en innsats for miljøet

Få tips om hvordan du kan pusse opp mest mulig miljøvennlig.

Artikler

En vinkartong er forbildet for en gulvprimer i ny miljøvennlig emballasje. Selskapet Uzin har utviklet emballasjen Cube It Simple, som har store miljømessige fordeler i hele livsløpet: fra produksjon, lagring og transport, til etter bruk.

Ble det litt maling til overs, etter at du hadde malt ferdig? Ikke slå restene ut i vasken, men spar på dem. Oppbevart riktig, kan rester av maling holde seg lenge.

Maling- og kjemiselskapet Akzo Nobel, som i Norge representeres av blant annet Nordsjö, er for tiende år på rad rangert som et av verdens fremste selskaper i Dow Jones Sustainability Index.

Det kan høres rart ut, men det er faktisk mulig å spare energi ved å male vegger og tak på nytt. Velger man en lysreflekterende maling virker rommet lysere slik at man kan skru ned på belysningen uten at rommet blir mørkere.

Plasten PVC har tidligere vært ansett som et dårlig miljøalternativ. Men et felles krafttak i bransjen har gitt resultater. På ti år har antall tonn gjenvunnet PVC i Europa økt fra 40.000 til 260.000.

Vanlig vann har erstattet white-spirit som løsemiddel i innendørsmaling, og flere ledende malingprodusenter går i samme miljøvennlige retning med utendørsproduktene.

EU-kommisjonen har foreslått at samtlige nye bygg skal være plusshus fra år 2019. Men hva er egentlig et plusshus, eller et karbonfotavtrykk, et klimagassregnskap?

Bærekraft er for mange i byggenæringen likt med energieffektivitet. Men det finnes mange flere aspekter å ta hensyn til: arealeffektivitet, gode materialvalg, potensial for ombygging, lave klimagassutslipp og emisjoner er noen. - Jeg synes man bør telle CO2-utslippene per kvadratmeter fremfor kilowattimene, sier Andrew Holt

Stadig flere av oss ønsker å pusse opp med god samvittighet. Dess flere produkter som er miljømerket med Svanen eller Blomsten, dess lettere er det å velge miljøvennlige alternativer. Et nytt, svanemerket sparkel gjør også sparklingen mer miljøvennlig.

Ved nyttår trådte nye, tøffe EU-direktiver om løsemiddelinnhold i maling i kraft, og malingprodusentene jobbet i forkant hardt for å tilpasse seg. Men hos Beckers har ikke regelverket skapt hodepine. De hadde allerede besluttet å fase ut alle løsemidler da VOC-lovgivningen ble presentert i 2004.

Med svanemerkede mikrofiberkluter kan du rengjøre effektivt, uten å bekymre deg for miljøet. ? Mikrofiber er genialt. Klutene gjør rent helt uten vaskemidler, sier direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein.

Flere artikler

Finn din nærmeste  

Norsol annons