I DAG
  °
I MORGEN
  °

Finansiering og økonomi

Få tipsene du trenger til finansiering og økonomi når du pusser opp.

Artikler

Puss opp med god samvittighet

Puss opp med god samvittighet

Om din personlige økonomi tillater det, er det ingen grunn til å la generell økonomisk usikkerhet legge lokk på oppussingsplanene. Tvert imot, folks private forbruk er en positiv og viktig faktor når det kommer til landets økonomiske vekst. Og det er faktisk ganske vanlig å oppgradere hjemmet i nedgangstider.

- Se til bilbransjen for å redusere antall tvister ved boligkjøp

- Se til bilbransjen for å redusere antall tvister ved boligkjøp

Mens Finansdepartementet, Forbrukerrådet og eiendomsmeglere diskuterer ulike løsninger for å redusere antall klager og rettssaker i kjølvannet av feil ved boligkjøp, mener Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) at løsningen ligger i en hussjekkordning løsrevet fra selve kjøp- og salgsprosessen.

Taper oppdrag til svarte konkurrenter

Taper oppdrag til svarte konkurrenter

Hver tredje bedrift taper ukentlig oppdrag til firmaer som arbeider svart, og langt over halvparten opplever problemet månedlig. Sterk frustrasjon og misnøye med myndighetene brer seg i byggebransjen.

Vi må få ROT – snarest…

Vi må få ROT – snarest…

- Innføring av ROT-fradrag er avgjørende for bransjens framtid, sier Ingar Strand, daglig leder for Opplæringskontoret for Overflateteknikk. - Får vi ikke slutt på den omfattende kriminelle virksomheten i bransjen, vil det føre til at ungdommen velger bort håndverkeryrkene.

Derfor vil håndverkeren ha ROT

Derfor vil håndverkeren ha ROT

I flere år har MLF argumentert for at Regjeringen innfører et ROT-fradrag for private husholdninger. Bakgrunnen er et ønske om en mer rettferdig konkurransesituasjon, og ROT kan være en god måte å bekjempe svart arbeid og kriminalitet i byggenæringen på. ROT-fradrag uteble fra statsbudsjettet, men malerne har ikke gitt opp håpet for fremtiden.

Nå kan det bli ROT-avtale

Nå kan det bli ROT-avtale

Den nye blå-blå regjeringen vurderer å gi forbrukere mulighet for skattefratrekk for håndverkertjenester ved oppussing. Både Danmark og Sverige har slike ordninger, og «Söta Bror»har langt på vei utryddet svart arbeid i privatmarkedet.

Eiendomsmeglernes oppussingsråd før boligsalg

Eiendomsmeglernes oppussingsråd før boligsalg

Nøkkelen for å få mest mulig igjen for pengene ved oppussing før boligsalg ligger ifølge eiendomsmeglerne i å gjøre overflatene fine. Maling og gulvsliping er det man helst bør bruke pengene på, mens uteareal/hage og nye vinduer kan nedprioriteres.

ROT og RUT gir nye hvite jobber

ROT og RUT gir nye hvite jobber

Forsiktige beregninger viser at 12.000, kanskje så mange som 35.000, nye arbeidstilfeller er blitt skapt i Sverige takket være et skattefratrekk for arbeid utført i private hus og hytter. For den som kjøper malertjenester kan fratrekket innebære at staten tar halve regningen.

Pusser opp i nedgangstider

Pusser opp i nedgangstider

Mediene melder om frykt for nedbemanning og nedleggelser i de store byggvarekjedene, men bildet er ikke bare helsvart; en stor del av oss pusser opp til tross for økonomiske uroligheter.

Pusser opp - igjen

Pusser opp - igjen

Lavere arbeidsledighet, økt kjøpekraft og mennesker på stadig flyttefot forsterker lysten og evnen til å pusse opp - igjen.

Fine hjem til 39 milliarder

Fine hjem til 39 milliarder

Vi pusser opp som aldri før, og bruker nå svimlende 39 milliarder kroner i året på å fornye hjemmene våre. Vi rettferdiggjør det hele med at "det var utslitt" mens vi setter far i huset til å flislegge badet, bytte ut kjøkkenet og kvitte seg med alt av furu.

Oppussing som lønner seg

Oppussing som lønner seg

Vurderer du å pusse opp før du selger kan det lønne seg å søke profesjonell hjelp. Et trent øye ser raskt hva som lønner seg og hva bør du helst styre unna, sier takstmann Lars Hagen.

Par med penger

Par med penger

Par på handletur bruker nesten femti prosent mer penger enn kvinner som shopper alene. Dette viser tall fra Prognosesenteret, som har avdekket nordmenns handlevaner i forbindelse med oppussing og fornying av hjemmet.

Flere artikler

Finn din nærmeste