Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/17 Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Finansiering og økonomi

Artikler

Puss opp med god samvittighet

Puss opp med god samvittighet

Om din personlige økonomi tillater det, er det ingen grunn til å la generell økonomisk usikkerhet legge lokk på oppussingsplanene. Tvert imot, folks private forbruk er en positiv og viktig faktor når det kommer til landets økonomiske vekst. Og det er faktisk ganske vanlig å oppgradere hjemmet i nedgangstider.

- Se til bilbransjen for å redusere antall tvister ved boligkjøp

- Se til bilbransjen for å redusere antall tvister ved boligkjøp

Mens Finansdepartementet, Forbrukerrådet og eiendomsmeglere diskuterer ulike løsninger for å redusere antall klager og rettssaker i kjølvannet av feil ved boligkjøp, mener Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) at løsningen ligger i en hussjekkordning løsrevet fra selve kjøp- og salgsprosessen.

Taper oppdrag til svarte konkurrenter

Taper oppdrag til svarte konkurrenter

Hver tredje bedrift taper ukentlig oppdrag til firmaer som arbeider svart, og langt over halvparten opplever problemet månedlig. Sterk frustrasjon og misnøye med myndighetene brer seg i byggebransjen.

Vi må få ROT – snarest…

Vi må få ROT – snarest…

- Innføring av ROT-fradrag er avgjørende for bransjens framtid, sier Ingar Strand, daglig leder for Opplæringskontoret for Overflateteknikk. - Får vi ikke slutt på den omfattende kriminelle virksomheten i bransjen, vil det føre til at ungdommen velger bort håndverkeryrkene.

Derfor vil håndverkeren ha ROT

Derfor vil håndverkeren ha ROT

I flere år har MLF argumentert for at Regjeringen innfører et ROT-fradrag for private husholdninger. Bakgrunnen er et ønske om en mer rettferdig konkurransesituasjon, og ROT kan være en god måte å bekjempe svart arbeid og kriminalitet i byggenæringen på. ROT-fradrag uteble fra statsbudsjettet, men malerne har ikke gitt opp håpet for fremtiden.

Nå kan det bli ROT-avtale

Nå kan det bli ROT-avtale

Den nye blå-blå regjeringen vurderer å gi forbrukere mulighet for skattefratrekk for håndverkertjenester ved oppussing. Både Danmark og Sverige har slike ordninger, og «Söta Bror»har langt på vei utryddet svart arbeid i privatmarkedet.

Finn din nærmeste  

Krefting annons