Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

3 smarte stuetips

  •  
  •  
STUE: Stuen er et rom med mange funksjoner. (Foto: INTAG)   Bilder av: Per Erik Jæger/ifi.no, Beckers, INTAG og Teppeabo
Stuen er ofte boligens største oppholdsrom. Den skal ha mange funksjoner og samtidig være et godt rom å være i. Trenger du litt hjelp til stueoppussingen? Her er 3 små tips.

Stuen er et bruksrom. Den skal brukes til både festlige sammenkomster, måltider, filmkvelder, ettermiddagslurer, barnelek og kvalitetstid med familien. Den skal være praktisk samtidig som vi ønsker at den skal være et godt sted å slappe av. Her er 3 små tips som kan komme godt med til stueoppussingen.

1. Lag soner med gulvtepper

<b>SONER:</b> Du kan enkelt lage soner i stuen ved bruk av gulvtepper. (Foto: Teppeabo)
SONER: Du kan enkelt lage soner i stuen ved bruk av gulvtepper. (Foto: Teppeabo)

Det er ikke bare, bare å innrede en stor stue. Hemmeligheten ligger i å skape soner i det store rommet. Da får du utnyttet stuen fullt ut og du skaper et slags skille mellom de ulike delene av rommet. En enkel måte å skape soner i stuen på, er å bruke gulvtepper. Ved å samle møbler på et teppe, for eksempel en sittegruppe, fungerer teppet som en ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. Ved å lage klare brukssoner for ulike aktiviteter, blir rommet også mer ryddig og oversiktlig.

2. Bind rommet sammen med farger og tekstiler

<b>HELHET:</b> Bruk farger og tekstiler til å skape en helhet i interiøret på tvers av sonene. Ta opp farger fra tapet eller malte vegger i tepper, puter og andre tekstiler. Tapetet her er fra Storeys. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)
HELHET: Bruk farger og tekstiler til å skape en helhet i interiøret på tvers av sonene. Ta opp farger fra tapet eller malte vegger i tepper, puter og andre tekstiler. Tapetet her er fra Storeys. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

I en stor stue med flere soner er det ekstra viktig å tenke helhet. For selv om stuen deles opp i soner, er det lurt å tenke på at rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete. Bruk farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet. Ta opp igjen farger fra et tapet du har brukt og finn tekstiler som har de samme fargene i seg. Gjør du dette på tvers av sonene i rommet, vil stuen enklere oppleves som én enhet, selv om de ulike sonene har forskjellige funksjoner.

3. Mal veggen bak TV-en

<b>GJEMT:</b> Ved å male veggen bak TV-en i en mørk grå nyanse, blir uttrykket mye roligere og du slipper at den sorte boksen tar for mye oppmerksomhet. (Foto: Beckers)
GJEMT: Ved å male veggen bak TV-en i en mørk grå nyanse, blir uttrykket mye roligere og du slipper at den sorte boksen tar for mye oppmerksomhet. (Foto: Beckers)

Et smart, lite tilleggstips! Vi har blitt vant til å ha underholdning tilgjengelig hele døgnet, og TV-en får ofte hedersplassen i stuen – en stor, sort boks som troner i rommet foran sofaen. Syns du den tar for mye oppmerksomhet? Et lurt triks er å male veggen bak TV-en i en mørk grå farge, så går den mer i ett med veggen når den er avslått. Da blir TV-kroken roligere, og boksen vil ikke ta for mye oppmerksomhet i rommet.

Les også Lag din personlige stue

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

Tarkett annons