IFI logo
Se flere bilder
Trendy med kalkutslag

Foto: Produsentene

Trendy med kalkutslag

Den populære fondveggen er i ferd med å bli danket ut av tapeter som ønsker å sette sitt preg på alle veggene i rommet. Motivene strekker seg fra fuglemotiv til betong. Leverandørene melder om stort spenn i mønster og farger.

Cecilie Bjørnerud Knap (facebook.com/inspirasjon)

Cecilie Bjørnerud Knap (facebook.com/inspirasjon)
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meter på med meter med tapetruller ligger i butikkhyllene. Noen mønster er det ventelister på, andre blir liggende i hyllene og støve. Vi stilte produsentene til veggs og spurte om hva som selger, hvilke mønster skiller seg ut og hvilke farger vil folk ha? Svarene var like sprikende som tapetmønstrene. Konklusjon: Alt er lov og ingenting er umoderne på veggen!

STOREYS

Om mønster:

- Imiterte råmaterialer er populært. Spesielt går det mye av mønstre i sten og betong. Ulike blomstermotiv og ornamenter med lys undertone er også blant toppselgerne. 

Om farger:
-
Svært få som vil ha tapeter med farger. Toppselgerne er i creme, beige, hvitt eller lysegrått. Men vi ser vi at fargeetterspørselen er i ferd med å utvikle seg, og vi selger godt av hvite eller brune/beige-tonede tapeter med rødt, blått, lilla og rosa.

INTAG - Interiøragenturer J. Sveen

Om mønster:

- Vi selger fortsatt mange tapeter med fugler og blomster. 

Om farger:

- Kundene er glad i blått og litt grågrønne farger i forskjellige nyanser. Folk har også begynt å spørre etter gult, men da den litt mer syrlige gule. Rosa er kåret til årets farge.

INSPIRASJON INTERIØR

Om mønster:

- Tapeter med et litt røft utseende, som betong og mur, selger vi mye av. 

Om farger:

- Etterspørselen er stor etter sorte tapeter.

FLÜGGER

Om mønster:

-Vi selger mye av abstrakte mønster og naturmønster, f.eks. tremønster. 

Om farger:

- Det går mest lyse tapeter med mønster. Hvis noen spør etter spesifikke farger, er det gjerne lilla, rødt, brunt og lyse sandfarger.

GREEN APPLE

Om mønster:
- Ingen spesielle mønster skiller seg ut som toppselgere, men vi selger ganske jevnt av de ulike tapetene. 

Om farger: 
- Kundene er konservative i fargevalget, og det går mye i beige farger.

ASTEX

Om mønster:
- Tapeter med fugler og romantiske blomster/grener selger bra. Nytt fra våren som har slått bra an er 3D-mønster. Grafiske mønster som skrift og bymotiv og klassiske ornamenter går det mye av. 

Om farger:
- På større ornamentmønster er det fortsatt ton-i-ton i lyse hvite, beige eller grå farger som selger mest. Sort og koksgrått er ettertraktet på mer grafiske mønster og de nye 3D-mønstrene, mens fuglemønstrene og blomstene er mer fargeglade.

BORGE

Om mønster:
- Blomster og ornamenter er populært.

Om farger:

- Stor etterspørsel etter syrin/lilla.

TAPETHUSET

Om mønster og farger:

Selger fortsatt mye fondvegger, og ingen mønster eller farger skiller seg ut.

Tapettrendene oppsummert av Bjørg Owren, adm. direktør i IFI:

Det er flere som velger tapet nå enn for 5 år siden. Vi har beveget oss fra å være et "enten- eller folk" til ja, takk begge deler (både maling og tapet). Vi har gjerne tapet både i stue, kjøkken, barnerom og på soverom. Tapet er ikke bare for én vegg lenger, men for hele rommet. 

At det skjer mye spennende i tapetmarkedet ser vi klart innen hotell, forretninger og ulike utesteder. Der tas tapeter i bruk for å skape spesielle miljø. De unge fanger opp dette, og vil forsøke hjemme. 

Vi ser også at tapet selges på stadig flere steder. "Ting og tang"-butikker som satser på én stil, har plukket ut enkelte kolleksjoner og tilbyr kundene disse sammen med service, pledd, puter etc.

Mønstrene varierer, og det er litt for enhver smak. Røft og rustikt, landlig og romantisk, natur og "skandinavisk lys" eller retro. Ruter, striper, blomster, fugler - det skal være liv, struktur og tapet på fire vegger!

 

Mer informasjon

www.storeys.no

www.intag.no

www.inspirasjon.as

www.flugger.no

www.greenapple.no

www.astex.no

www.borge.no

www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.