IFI logo
Se flere bilder
Ta vare på gummigulvet

Foto: Polyflor og Frode Larsen/ifi.no

Ta vare på gummigulvet

Gummigulv er ikke et vanskelig gulv å vedlikeholde. Men for å få det til å holde seg pent og rent over tid, er det likevel en fordel å gi det litt omsorg. En vedlikeholdspakke gjør jobben enkel.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter hvert som gummigulv med eller uten knotter er blitt populært i boligenes entréer og kjøkkener, har noen erfart at de kan bli vanskelige å holde rene etter en tids bruk. Mellom knottene samles gjerne skitt, og moppen kan gå tregt over gulvområder der slitasjen er stor. Heldigvis finnes en enkel løsning på dette: en vedlikeholdspakke som holder til 30-35 kvadratmeter.

Rens og voks

Pakken inneholder et rensemiddel som fjerner produksjonsfilmen av parafin fra overflaten. Etter en god skylling, settes gulvet inn med en vedlikeholdsvoks i et tynt lag som påføres med medfølgende pad. Det går også å bruke mopp eller lofri klut.

- Etterpå er det viktig å fortsette å ha noen dråper vedlikeholdsvoks i vaskevannet hver gang gulvet rengjøres. Det gjør at gulvet holder seg blankere og penere, forteller Ragnar Eng, teknisk sjef i Polyflor.

Vedlikeholdsmidlene kan brukes etter en tid i områder med stor slitasje, eller umiddelbart etter montering for å få et lettstelt gulv.

 

 

 

Se flere bilder
Rens og voks

Foto:

Mer informasjon

www.polyflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.