Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Sommeren er perfekt tid for å legge gulv

  •  
  •   Publisert:
  Kristian Owren/ifi.no
I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt hvis du skal legge nytt gulv.
Legge gulv om sommeren
PRAKTISK: Om sommeren har vi gjerne bedre tid og bedre råd, samtidig som været også er ideelt for å flytte møbler ut på terrassen, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. Her er Laminat Sensation Modern Plank fra Pergo. Pergo

I juni, juli og august er det mange som maler fasaden, beiser terrassen og ordner i hagen. Men det er også mange som benytter tiden til å pusse opp inne. Og har du planer om å legge nytt gulv, er det mye som taler for å sette i gang snart.

– Det stemmer. De varme månedene er ikke bare perfekte for å gjøre arbeid ute på huset. Faktisk er det en ideell tid for å få gjort noe inne også. Særlig er sommeren gunstig for gulvlegging, sier Sofie Linge hos Pergo.

Bedre tid og bedre råd

– Om sommeren har vi ofte bedre tid enn ellers, både med tanke på ferie og fordi dagene er lengre og lysere. Da blir tidsrommet for når det er gunstig å drive med oppussing forlenget, forklarer Linge.

I tillegg til at de fleste av oss har bedre tid, får mange også bedre råd.

– Feriepengene kommer inn på konto og mange av oss får penger igjen på skatten i disse tider, og det kommer jo veldig godt med når du skal pusse opp, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Legge gulv om sommeren
SOMMERAKTIVITET: Å legge gulv er den perfekte sommeraktiviteten. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Praktisk og enkelt

Legge gulv om sommeren
NYTT GULV: Start høsten og vinteren med nytt drømmegulv, som Heritage Eik Limestone fra Tarkett. Tarkett

Samtidig som folk har mer tid og mer penger å rutte med, er sommerdagene også praktisk egnet for gulvlegging.

– Når det er varmt og tørt ute, kan du mye enklere tømme rommet helt for møbler og annet som er i veien, og sette det ut i hagen eller på terrassen. Du har også gode muligheter for å lufte, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. I tillegg er de varmere dagene ideelle for å stå ute og kappe parketten, forklarer Bigum Borgen.

Temperatur og luftfuktighet

Det er ingen tvil om at det er flere praktiske fordeler med å legge gulv om sommeren. Men også de klimatiske forholdene ligger godt til rette for gulvleggingen. Spesielt hvis du skal ha nytt tregulv.

– Husk at tre er et levende materiale. Det vil si at det krymper og sveller i takt med svigninger i temperatur og luftfuktighet. Legger du gulvet om vinteren, når det er kaldt og luftfuktigheten er lav, kan treverket reagere med å krympe, og du vil få gliper i skjøtene. Dette er ikke noe krise, da glipene vil forsvinne igjen når luftfuktigheten stiger, men det er greit å være obs på. Om sommeren er både temperaturen og luftfuktigheten høyere, som betyr at treverket ikke vil reagere med en gang. Det får da tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, forklarer Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig i Farveringen.

Tregulv krymper og sveller
LEVENDE: Tre er et levende materiale, som krymper og sveller. Legger du gulvet om sommeren, vil treverket få tid til å tilpasse seg. Dette gulvet er SAGA Elegant Limestone Oak fra Farveringen/SAGA Parkett. Farveringen/SAGA Parkett

Følg anvisningene

Uansett når du legger gulvet, er Bigum Borgen hos Tarkett klar på én ting: les leggeanvisningen!

– Nå det kommer til det tekniske, er det viktig at du forholder deg til det som står i leggeanvisningen, uansett årstid, avslutter hun.

Dette ble brukt:

PRAKTISK:
  • Laminatgulv: Laminat Sensation Modern Plank – PERGO
NYTT GULV:
  • Parkett: Heritage Eik Limestone – TARKETT
LEVENDE:
  • Parkett: SAGA Elegant Limestone Oak – FARVERINGEN/SAGA PARKETT
Les også Det viktige gulvet under gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: