IFI logo
Se flere bilder
Slipp unna rampelyset

Foto: Chera Westman/ifi.no, Produsentene

Slipp unna rampelyset

Utsyn gjennom et vindu på badet er herlig. Samtidig er ikke baderommet stedet man vil by på mest mulig innsyn. Heldigvis finnes dekorative løsninger, som også bevarer lysinnfallet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ja visst kan det være hyggelig å ha naboer tvers over gaten, eller at det er liv og røre i nabolaget med forbipasserende på vei til og fra butikken eller andre ærend. Men kanskje har hverken de eller du lyst til at de skal kikke rett inn på badet ditt?

Løsningen kan være selvklebende vindusfolie eller tekstil.

Nyttig dekor

I dag får du plastfolie av høy kvalitet og i et stort antall ulike dekorative design. Vindusfolien festes elektrostatisk rett på ruten, uten bruk av lim eller andre festemidler.

Det fine er at folien slipper inn lys og pynter opp, samtidig som den hindrer sjenerende innsyn. Det hender også at en har utsyn en ønsker å slippe. Da kan plastfolien også gjøre nytte, samtidig som du får beholde mye av lyset.

Vindusfolie har ikke bare praktisk nytte, den er også dekorativ i seg selv. Flere merker finnes på markedet, blant annet Lineafix og d-c-fix, som kommer i et stort antall design.

Designen varierer i alt fra fargerike «glassmalerier» til dråper, ruter, frostet glass og striper. Mønstrene er preget inn i plasten, noe som gir et unikt fargespill og lysbrytning i folien.

Se flere bilder
Nyttig dekor

Foto:

Du kan velge mellom blomster, blader, fugler og frostet glass. Vindusfolie finnes i mange farger. Denne er fra Fantasi Interiør.

Regulerer varmen

De skadelige UV-strålene stoppes også effektivt. Det gjør at møbler og tekstil ikke falmer.

Med vindusfolie montert på vinduet reduseres varmen som slippes gjennom glasset. Det gjør at oppvarming fra solen en het sommerdag blir mindre, og at noe mindre varme slipper ut om vinteren. Samtidig er vindusfolien svært gjennomsiktig og slipper inn 70 prosent av normalt sollys.

Slik fester du plastfolien

Folien sitter fast ved hjelp av statisk elektrisitet, og er meget enkel å montere. Utgangspunktet er en helt ren vindusflate, bruk gjerne mikrofiberklut til rengjøringen. Spray rent vann på vinduet, legg på folien og stryk ut med en nal, og den sitter på plass i årevis. Vindusfolie kan settes opp og tas ned så mange ganger du ønsker, uten å miste festeevnen.

Selvklebende Gecko-stoff

Kan du huske å ha sett en gekko, en klatreglad øgle en varm, sydlandsk sommerdag? Kjent for å klebe sin vei opp husets vegger. Denne skapningen skal ha inspirert til navnet bak et alternativ til plastfolien; nemlig det selvklebende stoffet Gecko.

Stoffets overflate er silikonbasert og fester til alle glatte flater. Det kan tas av og på mange ganger, samt vaskes uten å miste effekt. Velg mellom selv å klippe til i ønsket fasong, eller å kjøpe ferdige figurer eller former. Stoffet kommer i flere grader av transparens, og i mange farger og teksturer.

Mer informasjon:

www.inspirasjon.as

www.fantasi.no

www.intag.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.