Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Slik får du høyere boligpris

  •  
  •   Publisert:
  Aktiv Eiendomsmegling, Flügger, Chera Westman/ifi.no, Saga Parkett
Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

Å selge boligen med størst mulig gevinst er en kunst som krever presisjon og egeninnsats. Vi har spurt ekspertene om hva de mener er nøkkelen til suksess på boligmarkedet i 2019.

Skap den gode stemningen

− For det første: Nå skal det ikke lenger være hvitt. Bruk farger som skaper harmoni i huset. Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. Enten slik at de vil flytte rett inn, eller at de ser muligheter. Det er derfor lurt å bruke grønne planter, puter, tekstiler og gardiner. Det skaper en lun stemning, særlig nå om vinteren, forteller Theres Seljeseth fra Flügger i Drammen.

Farger før boligsalg
FRISTER: Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. Flügger

Utdanner fargeeksperter

Flügger fargekonsulenter
EKSPERTERTENE: Flüggers fargekonsulenter hjelper deg. − Ta bilder av møbler og kunst på veggene og kom til oss. Vi kan gi tips om enkel oppussing før du skal selge boligen, sier Theres Seljeseth fra Flügger. Flügger

Hun er en av ni håndplukkede medarbeidere fra fargespesialisten som har gjennomgått en videreutdannelse i fargepsykologi og fargesammensetning. Utdanningen gjør henne bedre rustet til å gi kunder råd om farger, interiør og materialvalg.

Enkel romfornyer

− Det er ikke alle som har råd til å leie stylist og stylingmøbler når de skal selge boligen. Jeg mener det er smart å bruke noen penger på maling slik at du fornyer rommene. Ta bilder av møbler, eksisterende tapet eller bilder på veggene. Det kan være utgangspunkt for nye veggfarger. Kom også gjerne til butikken, så gir vi deg råd om hva som fungerer, sier Seljeseth.

Farger som fungerer

Oppussing før boligsalg
FARGER FUNGERER: − En bolig med interiørfarger som fungerer, vil vekke oppmerksomhet. – Mal eller tapetser før du selger, råder Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum. Aktiv Eiendomsmegling

Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum, mener også helhetsinntrykket er viktig når kjøpere ser på bilder eller kommer på visning.

− Sørg derfor for at alle rommene presenteres skikkelig. Mal eller tapetser der det trengs, og velg farger som fungerer sammen. Riktig fargevalg kan gi deg stor gevinst, sier han.

Gleder på gulvet

Megleren mener det gjelder å skille seg ut i boligmarkedet.

− Et gulv som kler rommet er også noe kjøpere legger merke til nå. Vi erfarer at lyse tregulv er i vinden. Men også her er helhet viktig. Alle overflater må fungere sammen i farger og stil, sier han.

Når detaljene teller

Det første Nilsen sier til sine kunder som skal selge, er at de må gå over hvert rom med lupe.  

− Se etter sprekker som må tettes, fullfør listing og småfiks. Husk at kjøpere legger merke til hver minste detalj som ikke er i orden. Vis at du er nøye og har stelt pent med boligen, sier han.  

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons