IFI logo
Se flere bilder
Skjerm for sola

Foto: Produsentene

Skjerm for sola

Valg av solskjerming bør henge sammen med hvilken funksjon den skal ha. Skal den være dekorativ, solreflekterende, kunne slippe inn litt lys eller gi total blending? Ulike systemer kan kombineres for å få alt.

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er de mest brukte: 

Panelgardiner

Panelgardiner er en dekorativ gardin-/solskjermingsløsning som produseres både i tekstil og rullegardinstoff. Panelene overlapper hverandre avhengig av hvor mange skinnespor man velger. Farger og mønstre kan kombineres slik at både rom og vindu får dybde. Panelsystemet har et bredt tekstilsortiment og gir mange muligheter til å skape et spesielt inntrykk i rommet. Panelbreddene kan bestilles på mål. Panelgardiner er lette å bevege frem og tilbake, kan dras for hånd eller motoriseres.

Persienner

Persienner er enkle å betjene, kan benyttes til de fleste typer vinduer og gir en diskret solskjerming. På en forholdsvis enkel måte kan inn- og utsyn kontrolleres. Enten man foretrekker persienner i ulike typer aluminium eller trepersienner i forskjellige tresorter, er det mye å velge i. Blant annet er fargespekteret stort. Kan leveres med motor og fjernkontroll.

Lamellgardiner

Lamellgardiner gjør det enkelt å justere lysmengde så vel som innsyn. Lameller egner seg godt til større fasader og som romdeler. Lameller får man i mange farger, strukturer og bredder. Lamellskinner leveres også i flere farger. Lameller kan brukes i gavlvinduer, rektangulære og kvadratiske vindusformer. De finnes som transparente, teknisk solreflekterende, tette og helt mørkleggende. Systemet kan leveres med manuell betjening eller med motor og fjernkontroll.

Plisségardiner

Plisségardiner er en fleksibel løsning som kan leveres til de fleste vindustyper. Utvalget av materiale og farger er stort. Skinnesystemet leveres i mange ulike farger med ulike trådløse systemer, snor- eller kjedetrekk eller motorisert.

Rullegardiner/screen

Rullegardiner er en praktisk og kostnadseffektiv løsning for solskjerming. Rullegardiner kan leveres med mange type tekstiler, blant annet transparente, dekorative, solskjermende og blendende. Videre finnes rullegardiner i utallige farger, tetthetsgrader og mål.

Rullegardin med screenduk blir stadig mer populært. Screenduk har en stor fordel ved at den gir godt utsyn samtidig som den demper skarpt sollys.
Rullegardiner produseres med eller uten avslutning eller skinner - med fjærtrekk, kjedetrekk eller motorisert.

Markiser utendørs

Markiser til utendørsbruk produseres i alle størrelser og kvaliteter, med eller uten fjernkontroll. Benyttes gjerne som supplement til innendørs solskjerming.

Velg oppheng med omhu

Uavhengig av hvilken type solskjerming man foretrekker, er det veldig mange muligheter når det gjelder valg av opphengssystem. Først og fremst bør valget avgjøres ut fra hvilket uttrykk man ønsker for vinduene. Er stilen moderne eller tradisjonell? Vil man ha stramme linjer eller myke folder? Solskjermingen kan være med på å understreke den arkitektoniske stilen i huset og rommet for øvrig.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.