Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Formex annons
Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Skal pusse opp leilighet i kjeller

 1
 Sølvi Dimmen
  • Poengsum: 1
  • Innlegg: 1

Skal pusse opp leilighet i kjeller. Tenker å legge laminatgulv, men trenger virkelig råd ang fargevalget! Tenker på et lyst gulv i hvitlakkert eik, men hvilken veggfarge passer det til? Har en lys grå veggfarge nå, og ser at det ikke er spesielt fint mot gulvprøven.... Skal male dører og lister, men bør jeg i velge klassisk hvit eller bomull/eggehvit med tanke  på gulvet?

1
 2
 Kristian Owren
  • Poengsum: 6
  • Innlegg: 3

Hei Solvid!

Fargesetting er en smakssak. Før du tar det endelige valget ville jeg gjort oppstrøksprøver av potensielle farger. Hos mange fargehandlere og byggvarehus har de store fargeprøver du kan låne eller kjøpe, eller om du får dem til å blande farge i en prøveboks som du maler opp på et stort ark eller en plate. Så henger du opp fargen på veggen der den skal være. Først da ser du hvordan fargene fungere og valget blir da enklere å ta. Fargen lar seg påvirke av belysning, møbler, tekstiler og farge på gulvet. 

Lykke til!

2
 3
 Silje Anthonsen Meum
  • Poengsum: 20
  • Innlegg: 16

Ta deg en tur til ditt lokale byggvarehus eller lokale fargehandel for å få råd. Det er mange flotte farger som kan passe til hvitpigmenterte gulv men det kommer så klart veldig an på DIN smak, det er tross alt du som skal leve med det!

Sjekk ut malingsprodusenters inspirasjonssider men husk på at disse bildene ofte kan være lyssatt med lyskastere og være retusjert i etterkant. Slike bilder gir fin inspirasjon men ofte feil fargegjenvivelse. En farge jeg har brukt hos meg kan ble HELT annerledes hos deg. Når det er lite naturlig lys som i en kjeller er det absolutt beste å stryke opp større prøver på vegg, plater eller papp for å holde det opp i det lyset den skal leve i. Det blir fort kostbart og skuffende når man sjanser på en farge som blir riv ruskandes gærn!

 

Hilsen Silje på Sinsen

2
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

HappyHomes annons