IFI logo
Se flere bilder
Sinsen silo

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Sinsen silo

Sinsen Silo ble bygget i 1952 og rager 47 meter i været. Her var det engang landlig, nå har Sinsen Panorama adresse Trondheimsveien 197 ved en av de store inn- og utfartsveier i Oslo.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sinsen Panorama består av to deler - selve kornsiloen og det tilhørende kornlageret. For Inka Eiendom AS har det vært en omfattende og krevende ombygging ved bruk av glass og stål i fasadene på begge sider av siloen.

Tilsammen har silo og kornlageret fått 177 selveierleiligheter, varierende fra 42 til 102 kvadratmeter i silodelen og fra 27 til 156 kvadratmeter i kornlageret. Begge hovedseksjonene har også åtte toppleiligheter over to plan. En felles takterasse har en unik utsikt.

Bygningsmessig har selvsagt siloen vært den største utfordringen. Den består av 12 sirkelformer og siloens originale buede utforming er bevart i leilighetene. Siloens indre vegger er også beholdt i sin røffe struktur; her finner vi kun malt ubehandlet betong. Veggkonstruksjoner er ellers gipsplater som er sparklet og malt tradisjonelt. I trappehus og felles gangarealer finner vi også igjen silovegger i malt ubehandlet betong.

Eik på gulvet

Gulvene i leilighetene har fått eikeparkett som er lagt på flytesparklet betong. Her er det lagt gulvvarme under tregulvet. Alle bad er flisbelagt.

Utvendig er de opprinnelige konstruksjoner i silo- og magasindel pusset og malt eller glassbelagt med aluminiumsinnramming. I silodelen er male- og gulvarbeidet utført av Malercompagniet Oslo A/S, mens Sonar Bygg i Oslo har hatt den samme oppgaven i det gamle kornlageret.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.