IFI logo
Se flere bilder
Økt interesse for våtromsvinyl

Foto: Gerflor

Økt interesse for våtromsvinyl

Interessen for å bruke vinylbelegg på baderomsgulvet vokser, jo mer vi lærer om produktet. Det forteller Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor, som i vår har lansert en rekke nye design, spesielt tilpasset det skandinaviske markedet.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halve kolleksjonen er byttet ut og fargene oppdatert i trendy gråtoner. Nå er Gerflors tykke og stabile våtomsbelegg klart for å legge Norge for sine føtter.

– Det å legge våtromsvinyl på badet er raskere og rimeligere om vi sammenligner med andre alternativer for baderomsgulv. Dessuten er renholdet enkelt og gulvet er godt å gå på, sier Lene Lillejord.

Tett og trygt

Men det kanskje viktigste argumentet for våtromsvinyl er at det er et absolutt tett materiale, der den eneste åpningen er ved sluket. Siden belegget er tre meter bredt, kan det normalt legges uten skjøter i gulvet. Risikoen for vannskader og lekkasjer inn i konstruksjonen er derved minimert.

– Blant dem som har hatt en lekkasje og vannskade på badet, er det mange som velger vinyl neste gang. Det er mulig fliser blir sett på som et mer eksklusivt materiale, men den som setter seg inn i de tekniske egenskapene og spesielt er ute etter et tett gulv som er lett å holde rent, faller ofte for våtromsvinyl, sier Lillejord. 

Se flere bilder
Tre meter brede våtromsbelegg trenger ofte ikke å skjøtes, hvilket gir ett tett gulv.

Foto:

Tre meter brede våtromsbelegg trenger ofte ikke å skjøtes, hvilket gir ett tett gulv.

Skandinavisk grått

I vår ble halve kolleksjonen Gerbad byttet ut med nye mønstre og farger, og kolleksjonen består nå av 13 forseggjorte design med mønstre som ligner på stein, fliser og mosaikk i ulike fargesammensetninger – ett av designene har til og med skimmer i seg!

– Dette er en skandinavisk kolleksjon. Vi har selv jobbet frem designen, og har hentet inspirasjon blant annet fra våre venner i flisbransjen, sier hun.

Siden farger og mønstre er tilpasset oss, er gråfargene dominerende.

Det selges mye i grått i Norge, og vi har både varme og kalde gråfarger med i kolleksjonen. Bestselgerne er fortsatt belegg med mosaikk- og marmormønstre, men de nye mønstrene er også blitt godt mottatt, sier hun. 

Se flere bilder
I Norge er ulike gråfarger meget populære.

Foto:

I Norge er ulike gråfarger meget populære.

Godt med gulvvarme

Beleggene har et beskyttende PUR-sjikt på toppen, som gjør renhold enkelt. Slitesjiktet er hele 0,7 mm tykt, og det er egentlig langt mer enn det som kreves på et baderom i en bolig. Våtromsvinyl fungerer godt sammen med gulvvarme.

– Men bruksområdet er mye større, og beleggene brukes også i vaskerom, i korridorer og ganger, butikker og frisørsalonger, avslutter Lene Lillejord.

Med fliser eller plater

Gulv av våtromsvinyl kan brukes sammen med flislagte vegger, men mange velger våtromsplater som veggalternativ.  

Å legge et våtromsvinyl er en håndverkeroppgave, og ikke noe man skal gjøre selv.

 

Mer informasjon:

Gerflor

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.