IFI logo
Se flere bilder
Membran på brannmur

Foto: Golvabia/Storeys

Membran på brannmur

Jeg pusser opp et gammelt baderom der det er en brannmur. Feieren sa det var greit å flislegge brannmuren, men jeg er i tvil hva slags membran jeg bør benytte? Vil muren bli varmere enn gulvet med varmekabler?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til det siste først: Nei, muren vil høyst sannsynlig ikke bli varmere enn gulvet med varmekabler. Å bekymre seg for at membranen ikke vil tåle varmen fra brannmuren er derfor ikke nødvendig.

- Både limet og en hvilken som helst membran vil tåle varmen fra muren. En membran har et smeltepunkt på ca 120 grader, og hvis det blir så varmt på en brannmur så er det noe galt, forteller Fred-Erik Syversen ved Casco.

Fuktsikring av våtrom

På baderom skiller man mellom våte og tørre soner. Sannsynligvis befinner denne muren seg utenfor de våte sonene, altså de stedene som utsettes for direkte vannsprut. I utgangspunktet er det da ikke nødvendig med membran, kun en fuktsperre på denne muren. Men siden det tross alt er bedre å være litt for forsiktig nå det kommer til baderom, er det heller ingen dum idé å påføre membran i hele rommet.

Selv om myndighetene ikke har fastsatt noen krav når det kommer til fuktsikring av bad, forlanger nemlig de aller fleste forsikringsselskaper at oppussingsarbeid på bad skal gjennomføres med riktige materialer og av profesjonelle håndverkere. 

Valg av membran

Men hvis brannmuren er utenfor de våte sonene, og arbeidet på badet for øvrig er skikkelig gjort, er det ingenting i veien for at du kan flislegge denne muren selv.

- En helt vanlig smøremembran vil fungere fint til dette formålet, anbefaler Syversen.

For å forsikre seg om at membranen er helt tett, lønner det seg imidlertid å påføre muren to til tre strøk membran. Undersøk også muren grundig før du limer på flisene, for å være helt sikker på at du har dekket alle områder.

Mer informasjon

www.casco.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.