Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Maling som løsner

 1
 dina aresvik
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 1

Hei! Vi holder på å pusse opp og opplever at malingen flasser av på være nymalte vegger (innendørs). Vi har sparklet og pusset (ganske mye) i flere lag. Ville opprinnelig bruke forankringgrunner fra Flugger, men fikk anbefalt av venner å bruke Flutex 2S, som er en takkmaling, i stedet. Har så malt med Flutex 10 S over. Brukte akryl rundt dører/vinduer (mulig malingen var fortsatt litt vått da vi tok på akryl). Nå opplever vi at malingen går av rundt vinduer. Både akrylen og malingen løsner. Vi har flere rom som skal males og vi lurer derfor på hva vi har gjort feil. Var det dumt å bruke takkmaling i stedet for forankringsgrunn? Har vi påført akryl feil? Eller har vi kanskje pusset for mye? Takknemlig for svar!! Med vennlig hilsen Dina

0
 2
 Kristian Owren
  • Poengsum: 6
  • Innlegg: 3

Hei,

En grunning har en annen funksjon enn ett toppstrøk slik som dere har benyttet. Grunningen skal lage en homogen overflate som skal gi bedre hefte for neste lag avhengig av underlaget. Å velge en takmaling som grunning er ikke å anbefale, og ingen god løsning. Du skriver ikke noe om hva slags underlag det er malt på, siden du sier at det løsner rundt vinduene, er det samme overflate som resten av veggene?

1
 3
 Silje Anthonsen Meum
  • Poengsum: 20
  • Innlegg: 16

Veldig mange bruker matt lateksmaling som grunning på f.eks sparkel, tapet og gips. Det er ikke det ultimate å bruke men går som regel fint. Det er absolutt ikke å anbefale å bruke lateksmaling på treverk. Du har heller ikke skrevet om listene er malt fra før av. Anbefaler å slipe ned listverket, bruke en god heftgrunning og så male med tremaling oppå der.

Hvis det er malte lister som ikke er vasket så vil svært få produkter sitte godt. Lateksmaling (som takmaling) hefter veldig dårlig på harde flater og vil dermed slippe. I utgangspunktet så skal du vaske og mattslipe listverk og tørke støv, grunne om nødvendig og bruke en god tremaling oppå (akryl og vanntynnet olje er supert).

0
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

TilTak annons