IFI logo
Se flere bilder
Maling av mur

Foto:

Maling av mur

Malingen har to oppgaver. Den skal beskytte muren mot ytre påkjenning og nedbrytning og gjøre overflaten pen å se på. Dagens fargekart hos malingprodusentene inneholder mange flotte farger for mur.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malingen skal hefte godt til underlaget, og være værbestandig slik at det går lenge til neste gang du maler. En ny mur trenger ett grunningsstrøk og to toppstrøk med murmaling som påføres med rull. Husk at enkelte områder bør impregneres før maling. Alle malinger som er beregnet for mur og betong har bindemidler som er godt egnet for alkaliske miljøer - noe mur er. Disse typene er uorganiske (kalkmaling, sementmaling eller silikatmaling) eller organiske (akryl/lateks, termoplastmaling/Pliolite, silikonemulsjon).

Alkyd- eller oljemaling må aldri brukes på mur, selv om nettopp det er brukt med godt resultat på trehus! De malingstypene fester seg ikke på mur. Det kan lønne seg å la en autorisert malermester ta en befaring på huset ditt. I faghandelen vil du også få god hjelp.

Det finnes mange typer murmaling og mange flotte løsninger for fargevalg. Silikatmalinger - det som kunstnere bruker for å lage veggdekor - er svært holdbare, og de finnes i en hel rekke farger. Vær klar over at den lokale fargehandleren kan ha begrenset utvalg av spesialmalinger.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.