Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Julefryd på boks

  •  
  •  
HOLD AVSTAND: Det bør være en viss avstand mellom spray og tekstil. Følg anvisningen på boksen nøye.   Bilder av: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no
Det er høysesong for gjestebud. Og flekker.

Årets siste uker er preget av kos og hygge, som i stor grad involverer mat og drikke – og flekker. De uvelkomne skjoldene kommer i alskens størrelser, fasonger og farger. Det er kjipt når de åpenbarer seg kort tid etter at den nystrøkne juleduken endelig er på plass, eller på et kjært arvestykke av en bordløper, så tynnslitt at den ikke lenger tåler vask. 

Redd det som reddes kan!

<b>VENTILASJON:</b> Sørg for god ventilasjon mens du påfører impregneringen. Det beste er å gjøre det ute.
VENTILASJON: Sørg for god ventilasjon mens du påfører impregneringen. Det beste er å gjøre det ute.

Heldigvis er hjelpen kun en sprayboks unna. Og det er en sikkerhetsforanstaltning som kan komme til å betale seg fortere enn du aner.

– Vi nærmer oss en høytid hvor vi tar i bruk finstua og dekker med våre fineste duker og puter. Jeg anbefaler å impregnere stolputer, pynteputer, duker og andre tekstiler med Nitor impregnering Aerosol. På denne måten får tekstilene som du er glad i, en helt annen motstand mot søl og fettete barnefingre, sier Lars Gomnes hos Alfort. 

Enkelt og raskt

Impregneringer i sprayform kan stort sett brukes på alle tekstiler som tåler maskinvask, noen også på lær og semsket skinn. Forarbeidet er uhyre enkelt; tekstilet må være rent og tørt. Det sprayes direkte på overflaten, og tørketiden er svært kort. Les bruksanvisningen nøye, den varierer fra produsent til produsent.  

God beskyttelse

– Impregnering i sprayform er helt genialt, fukt preller av og fett får ikke feste. Når det er sagt, anbefaler jeg alltid å tørke av det som søles så raskt som mulig, selv om vår Imprenex Express gir tekstiler et beskyttende lag som varer lenge. Glem ikke sofaputer og armlener, som er svært utsatt for fettete fingre. Sørg for god utlufting når det sprayes – det beste er å gjøre det utendørs, understreker Inger Løvaas hos Krefting & Co.   

<b>LIKE FIN:</b> Hold juleduken pen gjennom flere selskaper, med et beskyttende lag av impregnering.
LIKE FIN: Hold juleduken pen gjennom flere selskaper, med et beskyttende lag av impregnering.

Mer informasjon

Alfort

Krefting

 

Kemetyl

Les også Få en hvit julaften

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler