Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Hvilke farger passer til fargen kalk?

 1
 Marianne Wethal
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 2

nå er stuen malt i fargen kalk med klassisk hvit på lister, dører og vinduer.  Leilighet i gammelt hus med brede lister ved tak og gulv.Fargen liker jeg heldigvis, men glemte å tenke på hvordan min store gule sofa ville bli til kalk. Ble ikke bra. Jeg er nå på jakt etter ny sofa, men usikker på om jeg nå har begrenset fargevalget til kun hvitt i ulike nyanser. Er ikke glad i hvite møbler. Hvordan tror du en lindegrønn sofa vil stå til fargen kalk? Andre tips? Har et par pene gamle "bymøbler" i mørkt treverk og trenger farger, men ikke for skarpe. Har ikke peiling på gardiner nå heller på mine store vinduer. De som var der før passer ikke og flyttes til nymalt hvit spisestue. Råd mottas med takk! 

0
 2
 Åshild Nyhus Tyssen
  • Poengsum: 34
  • Innlegg: 21

Hei,

Det er i utgangspunktet vanskelig å gi råd om spesifikke farger, for vi har ikke kjennskap til NCS-kodene til alle produsentenes farger, samt at mange produsenter har like navn på ulike farger. Så i slike tilfeller er det lettere å spørre produsenten direkte. 

Men når det er sagt, er du på ingen måte bundet til hvitt selv om du har malt veggene i en lys greige. Det finnes mange fine fargekombinasjer! Har du sett i produsentens fargekart der du fant Kalk? Produsentene pleier å være veldig flinke til å sette sammen farger som passer sammen, slik at du gjerne finner gode fargekombinasjoner sammen med denne hovedfargen. 

Anbefaler deg  å ta turen til en fargehandler. Der kan de hjelpe deg med å finne fargeprøver i nyanser du liker og som passer fint sammen med Kalk-fargen. Selger de tekstiler der, kan de også hjelpe deg med gardiner. 

Og når det gjelder farge til sofa, kan du ikke be om å få låne med deg en fargeprøve eller en sofapute hjem, så kan du se hvordan fargen opplever seg i stuen din? Det er ikke bare fargen i seg selv, men også lyset som virker inn på fargene, så det beste er å se dette plassert der de skal være.

Lykke til! :)

Mvh Åshild, ifi.no

1
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

TilTak annons