IFI logo
Se flere bilder
Hold takrennen åpen og ren

Foto: Chera Westman/ifi,no, Trine Midtsem/ifi.no

Hold takrennen åpen og ren

Det er først når du renser takrennen skikkelig at den får gjort jobben sin.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tette takrenner og nedløp er ikke mye til hjelp. Optimalt sett bør vannet ha fritt leide, selv om det ikke alltid er tilfellet.    

Det er vel og bra å stå på bakken og fjerne løv og barnåler med for eksempel en langkost, men det holder ikke nødvendigvis i lengden. Er det fukt nok, har det en tendens til å gro alger i de vakreste grønnfarger i rennene.

Sammen med sand, barnåler og løv blir de til en seig masse som lett vil fryse til vinteren, og virker som en brems på det som helst skulle forsvunnet videre. Avhengig av takrennens materiale, kan den i verste fall sprekke og måtte skiftes. Uansett er det ikke greit når vannet renner og drypper langs kanten på takrennene fordi de er fulle. Det kan gi fuktskader på flatene vannet treffer, som husveggen, trappen eller verandaen.

   

Se flere bilder
Når takrennen er full av løv

Foto:

STOPP Det er ikke mye vann som passerer her, med alt løvet som stenger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Ikke vent!

Gjør det nå, mens det ennå er en viss margin til kuldegradene og du slipper å fryse av deg fingertuppene. Det har du garantert igjen for. Det er utrolig kjipt å oppdage under regnværet midtvinters at alt har frosset fast. Da kan du se langt etter å få rengjort rennene på en stund, kanskje på flere måneder.

Kost og vann

Du kommer langt ved å spyle med hageslangen, ledsaget av en kost og, ved behov, rengjøringsmiddel. Dette avhenger selvfølgelig av hvor skittent det er og hva det er som har festet seg. Og gjør du en liten innsats både vår og høst vil det garantert betale seg.  

God høst og vinter – med åpne takrenner!

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.