Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Hjelp, hvordan farge skal jeg velge?

 1
 Charlotte Iselin Mathisen
  • Poengsum: 1
  • Innlegg: 1

Hei :-) 

Når til sommeren begynner vi med ett stort maleprosjekt! Fra mai til oktober bor vi på kysten i sommerhuset vårt siden vi har reinsdyra vår på kysten på sommeren. Så vi skal begynne å male der til våren. Første prosjekt er stua, og den er stor, nesten hele overetasjen. Taket og en stor vegg er gulnet panel, så taket skal males hvitt, og panelveggen skal beises i patinagrå eller drivved. Noen som kanskje har beiset med disse fargene og kan vise bilde? 

Resten av stua består av vanlige gipsplater. Di er eggehvit nå tror jeg, og den fargen skal bort! Så da er mitt store spørsmål: Hvordan farge skal jeg velge? Varm? Kald? Er åpent for det meste da huset kun brukes på sommeren, og vil at det skal være langt i fra sånn som hjemme (hvitt og grått). Har også peis i stua med mur som skal males, hvordan farge på muren? 

1
 2
 Åshild Nyhus Tyssen
  • Poengsum: 34
  • Innlegg: 21

Hei,

Høres ut som et artig prosjekt! :) Morsomt at du ønsker deg noe helt annet enn det hvite og grå du har hjemme – da har du et spennende utgangspunkt!

Om du skal gå for varme eller kalde farger må du nesten spørre deg selv om, for det er en smakssak. Det ene er ikke noe mer riktig enn det andre. Anbefaler å lese denne artikkelen her, der Bjørg i ifi.no snakker om nettopp dette: http://www.ifi.no/hva-foretrekker-du-varmt-eller-kaldt

Personlig synes jeg varianter av blått og blågrønt er flott til sommerhus ved sjøen, siden det spiller videre på fargene fra havet. Disse fargene er jo også veldig i vinden om dagen, så det bør ikke være vanskelig å finne fine nyanser om du tar en tur til fargehandleren og kikker i fargekartene.

Vær også obs på «problematikken» rundt rene og gulaktige hvitfarger. Hvite nyanser med litt gult i (slik som Egghvit, Bomull osv) har lett for å virke skitne og gule i kombinasjon med mange varianter av kald grå, greige, blått, blågrønt og grønt osv. Til slike farger er ren hvit (S 0500-N) et bedre valg av hvitfarge. Til varme fargenyanser fungerer hvitfargene med gult i derimot helt utmerket.

Når det gjelder peisen, spørs det vel egentlig om du ønsker å fremheve den eller ikke. Her er en artikkel om fargesetting av peis, som du kanskje vil finne nyttig: http://www.ifi.no/fargesetting-av-peis Flere fine tips fra gode eksperter her.

Lykke til :)

Hilsen Åshild, ifi.no

3
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

Tarkett annons