Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Her er butikksjefenes verktøyfavoritter

 •  
 •   Publisert:
                  Robert Walmann/ifi.no
Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Nå koker det hos fargehandlere over hele landet. Maling, malerverktøy og tilbehør selges over en lav sko. Men hva slags verktøy er det smart å velge? Her er butikksjefenes favoritter.

Best med boksåpner

Vindusskrape
SMART VERKTØY: − Vindusskrape, boksåpner og lavtrykksprøyte er smart å ha når du skal male, sier Anne Frid Gustavsson. Hun er butikksjef hos Fargerike i Asker. Robert Walmann/ifi.no

− Maling på vinduer fjernes enkelt med denne vindusskrapen. Også må jeg alltid ha en boksåpner. Så slipper jeg å ødelegge skrutrekkere eller nøkler, forteller Anne Frid Gustavsson. Hun er butikksjef hos Fargerike i Asker.

Male uten å søle

I nabokommunen Bærum holder Lahcen Jaabouk hus. Han styrer Flügger-butikken like ved E18.

− Jeg søler lett. Både på meg selv og på gulvet eller bakken. Derfor må jeg også ha dekkepapp og maskeringstape. Og husk alltid å velge de beste penslene. Det vil du aldri angre på, sier han.

Dekkepapp og maskeringstape
RENT OG PENT: Lahcen Jaabouk styrer Flügger-butikken på Høvik i Bærum. Han klarer seg ikke uten hansker, dekkepapp og maskeringstape. – Så slipper du å søle, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Fint med Forlengerskaft

Forlengerskaft
OPP I HØYDEN: Hos Happy Homes på Torshov i Oslo er det liten tvil om hva butikksjef Jarle Kristiansen velger. – Forlengerskaft er det viktigste når du skal male. Også trenger du dekkefilt og våtservietter, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Torshov Farge i Oslo, som i fjor ble en del av kjeden Happy Homes, har betjent sine kunder siden 1921. Butikksjef Jarle Kristiansen er ikke i tvil om hva han velger først når det skal males.

− Forlengerskaft er det viktigste. Da kommer du til i høyden og du reduserer belastingen på kroppen. Ute bruker jeg alltid dekkefilt. Det ligger stødig enten det ligger i trappen, på gulvet eller ute. Våtservietter eller «wipes» bruker jeg også ofte. Det blir alltid søl som må tørkes bort, sier han.

Arbeidslyst og malerbøtte

Et annet sted i Oslo er proffmalere i full gang med sin morgenhandel. Hos Nordsjö Idé & Design på Ensjø satser de i hovedsak på håndverkeren. Butikksjef Steffen Strømme mener det viktigste er arbeidslyst. Også trenger du ei skikkelig bøtte til malingen.

– Er jeg i tvil bruker jeg også fuktmåler før jeg starter. Jeg maler stort sett alltid med rulle. Da går jobben mye raskere og resultatet blir alltid bra, sier han.

Malerbøtte
HALVE JOBBEN: Steffen Strømme hos Nordsjö Idé & Design på Ensjø må ha arbeidslyst, ruller og ei skikkelig malerbøtte. – Bruk også en fuktmåler før du maler fasaden. Godt verktøy er halve jobben, sier han. Robert Walmann/ifi.no
Les også Smart malerverktøy du ikke visste du trengte!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: