IFI logo
Se flere bilder
Gylne tider på tapetet

Foto: Produsenten

Gylne tider på tapetet

Høstens tapettrender kan friste de fleste. Glamorøse detaljer, dype, sterke farger og elegante kruseduller er noen av tapetfristelsene. For dem som fortrekker naturen hjem i stuen, er det fortsatt mange, lekre blomstertapeter å velge imellom.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nostalgiske mønstre, spenstige shimmereffekter eller festlige fargekombinasjoner - alt på en gang, eller bare litt. Valget er ditt. Høstens tapetkolleksjoner er i ferd med å rulle ut i butikkene og utvalget er bedre enn noen gang.

Mange muligheter - lite  søl

Med hundrevis av tapeter å velge imellom blir det valgets kval. Stadig flere tapetserer likevel et rom eller tre i husene sine. Mange har en også en fondvegg i en stue eller soverom med et tapet, noe som gir rommet et mer spennende preg. Flere og flere har også oppdaget hvor raskt det går å tapetsere en vegg eller to, og man slipper malingssøl.   

- Det er viktig å velge et tapet som du føler er deg, og som du kan glede deg over å se på hver dag. I dag finnes det også utallige tapeter som er enkle å sette opp, sier Nina Pettersen, markedssjef hos John O. Borge AS.

Hun understreker også at man må ikke velge akkurat det samme som naboen.

Kunst på veggen

Kunst på veggen kan være så mangt. For noen kan det være et nasjonalromantisk maleri fra 1800-tallet, for andre er det grafikk fra Høstutstillingen. Med dagens tapeter kan selve tapetet være et kunstverk i seg selv. Kolleksjonen Artwork fra John O. Borge AS er et eksempel på det. Stilrene blomster i en bred fargepalett skaper nostalgisk stemning, men gir likevel et moderne, rent utrykk.   

- Kolleksjonen har mange gode stuetapeter og har det lille ekstra som mange liker, tror Pettersen.

Magisk med metall

For dem som foretrekker litt mer glamour og et litt røffere preg er det også mye å velge imellom i høst.  

- Tapeter med gylne innslag er en viktig trend nå. Det kan være innslag av gull, sølv eller kobber, men uten at det blir glorete, poengterer tapeteksperten. 

Serien Hysterical Glamour er en kolleksjon som mikser det glamorøse med det maskuline. Grasiøse siv og kruseduller får følge av lærimitasjoner med metalliske effekter - med andre ord en kolleksjon som appellerer både til ham og henne. 

Med humør og sjarm

Noen tapeter får nesten frem smilebåndet - og hva er vel bedre enn det? Søte blomster i utradisjonelle fargekombinasjoner får man ved å velge et tapet som Belgian Graffiti. Og for dem som liker sterke, dype farger å varme seg på i høstmørket kan kolleksjonen B-Lounge i bruntoner, tyrkisk rødt og gull være et spennende alternativ.

- Har du problemer med å velge, så bruk de butikkansatte og for å få gode råd og hjelp, oppfordrer Pettersen til slutt.   

Mer informasjon

www.borge.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.