IFI logo
Guider: Hussjekken

Hussjekken

Hussjekken er et initiativ fra ifi.no, der våre eksperter gir tips og gode råd til hva du bør undersøke av vedlikeholdsbehov for husets kledning, vinduer, dører, rekkverk/håndløper, søyler, terrasse, takrenner, tak med mer.

Innhold
Gjennomfør en hussjekk

Gjennomfør en hussjekk

En huseier går aldri tom for ting å gjøre, men ikke alt må gjøres umiddelbart. IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør, anbefaler alle huseiere å ta en utvendig hussjekk. Sett opp en arbeidsliste, og planlegg vedlikeholdet slik du unngår kostbare og kjipe overraskelser.

Fortsett å lese: Gjennomfør en hussjekk
Slik vasker du fasaden

Slik vasker du fasaden

Når våren er rett rundt hjørnet er det på tide å ta vårrengjøringen utendørs. Fasaden på huset bør vaskes hvert år, og etter en runde med såpe og vaskekost vil selv falmet maling se renere og klarere ut. Her får du tipsene du trenger for å komme i gang.

Fortsett å lese: Slik vasker du fasaden
Slik maler du fasaden

Slik maler du fasaden

Vi er mange som skal bruke noen regnfrie sommerdager til å vedlikeholdsmale huset. Dette er en oppgave som kan føles stor og vanskelig, samtidig som den er absolutt nødvendig for å bevare verdiene huset representerer. Men med riktig fremgangsmåte, verktøy og forarbeid, bør jobben være overkommelig for de aller fleste.

Fortsett å lese: Slik maler du fasaden
Se etter skader på vinduer

Se etter skader på vinduer

Jo flere detaljer et vindu består av, dess flere kanter og sammenføyninger har det, der vann kan trenge inn. Både hvordan vinduets deler er utformet og type, og tilstand til malingen som brukes, er med på å bestemme levetid og vedlikeholdsintervall. Ser malingfilmen slitt ut, eller sitter malingen løst eller flasser av må du vedlikeholde vinduet.

Fortsett å lese: Se etter skader på vinduer
Slik renser og nullstiller du terrassen

Slik renser og nullstiller du terrassen

Skal du olje eller beise terrassen i år? Da er det viktig med en skikkelig terrasserens først. Det er to viktige grunner til at du må rense terrassen før du har på ny olje eller beis: Den første grunnen er at vi må få bort skitt, smuss og døde trefibre som ligger på overflaten. Og nummer to: Det kan være rester av salter fra trykkimpregneringen som kan gjøre det vanskelig for ny olje eller beis å feste seg,

Fortsett å lese: Slik renser og nullstiller du terrassen
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.