IFI logo
Se flere bilder
Grønn som basisfarge

Foto: Butinox, Borge, Bjørg Owren/ifi.no

Grønn som basisfarge

Grønt omtales ofte som en av de nye basisfargene, og det er de dempede mellomnyansene som er mest aktuelle.

Bjørg Owern

Bjørg Owern
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De rolige, avdempede grønntonene med en del sort i er supre som en erstatning for hvitt og de kalde gråtonene som vi har malt veggene med lenge, sier Marius Massey hos Butinox.

Se flere bilder
Male hvite vegger

Foto:

FØR: Fram med pensel og maling! Grønn er aktuelt når de hvite veggene skal fornyes. (Foto: Butinox)

Mal det personlig

Han synes vi har holdt på den kalde og upersonlige stilen altfor lenge. Og at det er på tide med lunere og mer personlige interiør.

– Ja, vekk med det hvite og grå. Ta fram pensel og maling, og gjør det mer personlig, sier han og forteller at det er mange som gjør akkurat det nå om dagen. Det ser de tydelig på salgsstatistikken til Butinox.

Se flere bilder
Grønn veggfarge

Foto:

ETTER: Veggene er malt med Butinox farge 8252 Green Harmony (NCS- S 4010-G70Y) (Foto: Butinox)

Bruk flere nyanser sammen

– Kombiner gjerne flere nyanser av grønt. Det gir et hyggelig og harmonisk uttrykk, en skikkelig lun hule i høstmørket, sier Massey.

Han foreslår at grønnfargene også kan kombineres med dempede bruntoner og tre beiset med panelhvitt, eller ulike nyanser av andre jordfarger.

LES OGSÅ: Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Se flere bilder
Kombinere flere grønntoner

Foto:

KOMBINASJON: Kombiner gjerne flere grønntoner, og spill på ulikheter i tekstur. Se hvordan det myke grønne pleddet kler den slette veggen. (Foto: Butinox)

Se flere bilder
Grønt mot hvitbeiset tre

Foto:

GRØNT PÅ GRØNT: Flere grønntoner mot hvitbeiset tre gir et mildt og luftig uttrykk. Fargene er Bregne (S 2010-G90Y) og Mose (S 5020-G70Y) fra Butinox. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Se flere bilder
Lune grønnfarger

Foto:

LUNT: Basisfargene Bregne og Mose fra Butinox lunes i selskap med fargen Kvist gulvteppe i grågrønn ull. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Lett å like grønt

Birgit Torkildsby hos tapet- og tekstilleverandøren Borge er enig i at grønt er en super basisfarge.

– Grønt er en naturfarge, som vi har et godt forhold til og derfor er den ikke skummel. Det er en farge vi er glad i og er eksperter på egentlig uten å vite det, sier hun.

Når det gjelder aktuelle farger, tenker hun at hver enkelt må kjenne på hva vi liker.

– Du har hele spekteret, fra de duse og rolige, lyse og lette, de dype med mye sort i til de mer kulørsterke. Trenger du mye farge er det bare å kjøre på med knall grønt. Hvilken nyanse og hvor sterk du vil ha den er helt avhengig av smak og behag, sier Torkildsby.

LES OGSÅ: Trendfarge eller yndlingsfarge?

Se flere bilder
Mønstret grønt tapet

Foto:

TO ROM: Et ensfarget og et mønstret rom, gir fin helhet. Det ensfargede kan enten være malt eller som her en nesten ensfarget tapet. Tapetet Blomstermåla er fra Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
NATUR: Dempede grønntoner kombinert med naturmaterialer, gråtoner og en fin miks av ulike teksturer skaper en behagelig atmosfære. (Foto: Borge)

Foto:

NATUR: Dempede grønntoner kombinert med naturmaterialer, gråtoner og en fin miks av ulike teksturer skaper en behagelig atmosfære. (Foto: Borge)

Tapet og maling

Hun anbefaler å kombinere tapet og maling. Et rom med malte vegger kan med fordel følges opp med tapet på alle veggene i rommet ved siden av.

– Det gir en fin helhet, og det er på ingen måte for mye med tapet på fire vegger i et rom. Tapet er ikke er ensbetydende med store mønster, det kan like gjerne være nesten ensfarget med litt tekstur som gir fin dybde til veggen, avslutter hun.

Se flere bilder
Grønn kalktapet

Foto:

KALKTAPET: Den duse grønnfargen i stuen kan eventuelt kombineres med et kalktapet på kjøkkenet. Tapetet er fra Borge. (Foto fra venstre: Borge og Butinox)

Mer informasjon:

Butinox

Borge

 

Beckers

Flügger

Nordsjö

Miljømal

Pure & Original

 

Fantasi Interiør

Green Apple

INTAG

Tapethuset

Storeys

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.