IFI logo
Se flere bilder
Gøy med tapet!

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Gøy med tapet!

- Nordmenn er generelt svært positive til bruk av tapet, men forhandlerne må bli flinkere til å informere kunden om alternativene og få fram at det er enkelt å tapetsere.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er konklusjonen på en undersøkelse utført av Prognosesenteret AS, på oppdrag fra IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør.  Formålet var å kartlegge folks holdninger til bruk av tapet.

Undersøkelsen viser at nordmenn generelt er svært positive til tapet, og over 70 % var ikke enige i påstanden om at tapet var verken traust eller kjedelig.

Enkelt å tapetsere?

- Det har skjedd mye innen tapetsering de senere årene, og spesielt de nye fibertapetene har gjort det svært enkelt å tapetsere, sier Nina Pettersen, salgssjef hos Borge. Grunnarbeidet er det samme enten du velger å male eller tapetsere, men når du tapetserer behøver du bare gjøre arbeidet én gang - i motsetning til to eller tre når du maler.

Likevel svarte bare 30 % av kvinnen at de syns det var enkelt å tapetsere, i motsetning til 50 % av mennene.  

- Jeg tror at flere av dem som svarer at det er vanskelig å tapetsere, ikke selv har prøvd det, men uttaler seg på vegne av et inntrykk. Det er derfor det er så viktig at både forhandlere og produsenter sørger for å få fram at tapetsering ikke er vanskeligere enn å male - nesten tvert i mot, sier Pettersen.

Stort potensial

Et av hovedmålene med undersøkelsen, var å kartlegge hvorfor ikke enda flere benytter tapet når de skal pusse opp - og her var resultatet svært oppløftende.

Det kan nemlig synes som om hovedårsaken er at folk "glemmer" å tenke på tapet som et alternativ. Mange kobler umiddelbart oppussingen av et rom med maling, fordi de ikke kjenner til det hav av muligheter som eksisterer innen tapet.

- Heri ligger et stort potensial for tapetprodusentene, bare de klarer å øke det generelle fokus på tapet og få butikkpersonalet til aktivt å foreslå tapet som et alternativ overfor kunden.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.