IFI logo
Se flere bilder
Farger i fokus på Heimtextil

Foto: MesseFrankfurt

Farger i fokus på Heimtextil

Farger og bærekraft står sentralt når 2600 utstillere fra mer enn 60 land presenterer trendene for 2012/2013 på verdens største tekstilmesse, Heimtextil, i Frankfurt i januar.

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire nye trendretningene som presenteres på tekstilmessen Heimtextil i Frankfurt i januar er delt inn i kategoriene "Farger i opprør", "Mørk Luksus”, ”Moderne håndverk" og "Det aller nødvendigste”. Fellesnevneren for alle trendretningene er at farger har en dominerende rolle.

– Fargene for kommende sesong er kraftige og nærværende i alle situasjoner. Farger skjerper sansene, og viktige aksenter er en bevisst del av alle stiler, sier Claudia Herke fra bora.herke trendbyrå i Frankfurt.

Hun representerer ett av syv designbyråer som på oppdrag fra Messe Frankfurt er med i den internasjonale gruppen ”Trendtable”. Her utveksles meninger og forskningsresultater med sikte på å forutsi den kommende trend. Dette er en verdifull orientering for produktutviklere, kreative team, innredningsspesialister og designere. For 2012/2013-sesongen har designerne bora.herke.palmisano fra Frankfurt og Berlin gitt trendene navn og form.

De fire retningene som skiller seg ut er:

Farger i opprør (Colour Riot)

Her vises fargenyanser i en ny kontekst – friskt, dristig og levende. Og det er ingen begrensninger på samspillet med lys. Høyglansede materialer, farget laminat og fleksible tekstiler kommer i herlige, monokrome farger. Optiske fibre og iriserende effekter gir et spennende uttrykk. Resirkulerte materialer blir mye brukt.

Det er fokus på kvalitet, slitestyrke og lang levetid. Når det gjelder mønstre, spår ekspertene at det blir mye brede striper, geometriske mønstre og grafiske motiver. Dataverdenen representeres med digital design, fotografiske utskrifter og hologrameffekter. Til tross for den lekne trangen til å eksperimentere vil det uventete fremstå som klart og forståelig.

Se flere bilder
Farger i opprør (Colour Riot)

Foto:

Colour Riot

Mørk luksus (Dark Lux)

Se flere bilder
Mørk luksus (Dark Lux)

Foto:

Dark Lux

Skyggene av natten skaper en mørk, mystisk og elegant fargeserie dominert av dyp svart. Dette er spesielt uttrykksfullt på skinnende materialer. De mørke fargeaksentene er ispedd litt metallisk champagne og gull. Gummiert, flytende utseende og blanke overflater blandes med pelsverk og langhåret, glatt skinn. Tekstilene er overdådige med et moderne utseende.

Skimrende, glitrende og gjennomsiktige kvaliteter med animerte overflater gir en aura av mystikk. Glitrende, metalliske paljetter og forseggjorte materialer er å finne i nesten alle segmenter.

Moderne håndverk (Craft Industry)

Kombinasjonen av tradisjon og håndverk på den ene siden og industrielle og mekaniske metoder på den andre, dominerer denne stilen. Varme og livlige farger gir assosiasjoner til solnedgang og naturen. Landskap med himmel, fjell, innsjøer og skog blir kontrast til det industrielle og metalliske. Livlige og strukturerte overflater som minner om kull, kobber og gulltoner er fremtredende.

Det skal være så autentisk som mulig. Materialene har vintage karakter, samt et behersket ødelagt og brukt utseende. Fine mønstre er opprettet ved hjelp av kreative teknikker. Dominerende elementer inkluderer kompositt, ekstraordinære patchwork design, brutte mønstre og striper.

Se flere bilder
Moderne håndverk (Craft Industry)

Foto:

Craft Industry

Det aller nødvendigste (Split Clarity)

Se flere bilder
Det aller nødvendigste (Split Clarity)

Foto:

Split Clarity

Less is more – denne stilretningen konsentrerer seg om enkle, funksjonelle og viktige elementer. Med andre ord er det fokus på bærekraft, kvalitet, høy teknologi og nye materialer. Resultatet er entydig, moderne estetikk. Klarhet er reflektert av en rekke farger inspirert av naturen. Den minimalistiske komposisjonen er generelt avbrutt av en enkel, uttrykksfull skygge.

Materialallsidighet er avgjørende. Metalliske og reflekterende flater og transparente stoffer er mye brukt. Beherskete overflater råder. Lineær, høy kontrast og alvorlig grafisk design gir et moderne uttrykk. Dybden skapes av samspillet mellom lys og skygge i de ulike materialer og overflater.

Mer informasjon

www.messefrankfurt.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.