IFI logo
Se flere bilder
Fargen som gjør hytta lun og moderne

Foto: Bernat Tubau. Interiør: Oj! Design

Fargen som gjør hytta lun og moderne

– Med denne fargen på veggen får du den lune og moderne stilen som er populær nå. Fargenyansen er like fin på veggen hjemme som på hytta og den er enkel å kombinere med ulike tekstiler og møbler, sier Kate Justin hos Osmo.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargen hun viser til heter 3142 Fjell by Oj! Design, og finnes på fargekartet til Osmo. Navnet har den etter interiørdesignfirmaet som har laget fargen. Oj! Design ønsket  å finne en farge som ville gi ubehandlet tømmer og trepanel en gråfarge som passet sammen med en moderne fargepalett. Den skulle ikke være for varm og ikke for kald, og den skulle dekke godt samtidig som den beholdt strukturen i treverket. Etter mange runder med testing landet de fargen som raskt har blitt veldig populær.

Se flere bilder
Hytteinteriør i gulnet furu

Foto: Bernat Tubau

TREVERK GULNER: Panel og tømmer er levende materialer og gir en god opplevelse av natur. Men over tid gulner de og da kommer spørsmålet. Hva gjør vi nå? 

Fin farge til panel og tømmervegger

Se flere bilder
Hytte pusset opp og moderisert med fargen Fjell by Oj!Design fra Osmo

Foto: Bernat Tubau. Interiør: Oj! Design

LUN OG MODERNE SPISEKROK: Lange måltider er en viktig del av hyttekosen. Etter oppussingen innbyr spiseplassen til å bli sittende enda litt lenger. Sittegruppen er rammet inn av lune vegger og tak. Panelet på veggene, tømmedragere i taket er påført et strøk Dekorvoks med fargen Fjell by Oj! Design.

Oj! Design har en eksklusiv og unik stil og leverer interiørløsninger til hytter, boliger og næringsbygg. De lette etter en overflatebehandling og farge som ville gi panel- og tømmervegger et beiset og naturlig utseende som passet deres stil.

 

 

– Vi syntes fargen og prosjektene deres var så flotte og unike at vi bestemte oss for å produsere fargen, og ha den i vårt sortiment. Nå finner du den som farge 3142 Fjell by Oj! Design i fargekartet vårt. Den kan kjøpes eller bestilles hos alle våre forhandlere, forteller Kate Justin. 

Gir tre et moderne uttrykk

Dekorvoks er en behandling som gir treverket en fin farge, samtidig som strukturen i treet vises slik som ved beis og lasur. Den kan brukes på alle ubehandlede treoverflater på vegg, tak, møbler og andre interiørdetaljer av tre. Dekorvoks kan brukes som ett eller to strøk på veggen ettersom hvor sterk man ønsker fargen. Oj! Design foretrekker kun et strøk når de bruker fargen.

Justin forteller at dekorvoksen kan påføres med pensel, pad eller rull. Hvilket verktøy du velger er en smakssak.

 

Se flere bilder
Soverom på hytte med ubehandlet panel i tak og vegger.

Foto: Bernat Tubau,

SOVEROM MED UBEHANDLET PANEL: Dette er praktisk med et  gjesterom oppunder taket. Og det som trengs for å sove  godt.  Men når  tanken om at hytta mangler en tv-krok  kommer, da må det tenkes nytt om farger og innredning.

Slik gjør du det

Se flere bilder
TVstue vegger og tak behandlet med fargen 3142 Fjell by Oj! Design

Foto: Bernat Tubau, Interiør: Oj! Design

HYGGELIG TVSTUE: Soverommet er gjort om til tv-stue. Tak og vegger er behandlet med fargen Fjell by Oj! Design. I kombinasjon med myke tekstiler i flere gråbrune nyanser og en  raus sittegruppe skaper dette en innbydende og elegant helhet.       

  1. Sjekk at overflaten du skal farge er ren og tørr. (Dersom det er gammelt panel, anbefaler Osmo å vaske først med Osmo Vask og Pleiemiddel.)
  2. Gjør et prøveoppstrøk for å sjekke at fargen blir som forventet på ditt underlag.
  3. Ved svært grov struktur i treet, slip lett i lengderetning for å sikre en jevn og fin overflate.
  4. Fjern slipestøv med støvsuger og lofri klut. Ikke bruk vann da det påvirker treet og kan gi skjolder.
  5. Sørg for normal romtemperatur og god utlufting.
  6. Påfør dekorvoksen tynt med børste, pensel, pad eller rull. Når du behandler tak og vegger, gjør ferdig tre-fire bord om gangen.
  7. Tørk av alt overskytende produkt som ikke trekker inn i treet med en lofri klut.
  8. La tørke i 24 timer.
SE HVORDAN FARGEN PÅFØRES

Med et tynt strøk farget Dekorvoks får det lyse panelet et helt nytt uttrykk.

Beskytt fargen mot slitasje

På flater som er utsatt for slitasje, slik som gulv, bord og benkeplater, skal du bruke kun ett strøk farge. For å beskytte fargen påfører du et tynt toppstrøk med fargeløs Osmo Hardvoksolje Original eller fargeløs TopOil.

 

 

– Husk at når fargen påføres må alt overskytende produkt tørkes av, mens ved påføring av fargeløst toppstrøk skal det legges tynt og jevnt men ikke tørkes av, sier Kate Justin. 

Fargen påvirkes av underlaget

Tenker du at dette er fargen du leter etter til din hytte, så har Justin har et lite tips før du setter i gang:

 

– Gjør alltid et prøveoppstrøk først, for nyansen og overflaten på treverket vil påvirke hvordan fargen blir. Våre forhandlere selger små prøveposer, så test på et lite synlig sted før du starter å behandle hele overflaten. Osmo har et stort utvalg av farger, men alle kan blande seg frem med våre farger for å få sitt eget personlige resultat, avslutter hun.

Se flere bilder
Oppstrøksprøve på Osmo Dekorvoks farge Snø Matt

Foto: Osmo

UNDERLAGET PÅVIRKER: Dekorvoks er en transparent behandling, så fargen på underlaget lyser igjennom og vil påvirke sluttresultatet. Det anbefales derfor å teste fargen på underlaget som skal behandles, før du tar fatt på tak og vegger. Her vises hvitfargen 3186 Snø matt på gulnet ubehandlet furupanel.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.