Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Farge til stue

 1
 Heidi Haltbakk
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 1

Jeg trenger fargetips til stuen vår. Den vender mot sør og har mye sol og lys på ettermiddagen. Møblene mine er mørkegrå og mørkebrune. Lister og karmer i klassisk hvit. Jeg har tenkt å kanskje gå litt mot blått eller grønt. Jeg har lys syrin fra Jotun på soverommet som vender ut mot stua og er superfornøyd med den. Men det blir kanskje litt mye med den i stua også? Hjelp, jeg trenger gode råd! :) 

0
 2
 Åshild Nyhus Tyssen
  • Poengsum: 34
  • Innlegg: 21

Hei!

Så spennende! Å gi deg tips om én spesifikk farge er ikke så lett, men kan gjerne si litt generelt.

Sydvendte rom har, som du sier, mye sollys. Bjørg hos oss skrev for litt siden en artikkel om blant annet om nettopp dette med at sollyset "varmer" fargene. Den kan du lese her: http://www.ifi.no/hva-foretrekker-du-varmt-eller-kaldt

Blått og grønt er jo kjøligere farger, så her spørs det jo egentlig hva du liker. Liker du de litt kjøligere nyansene, synes jeg så absolutt at en blå eller grønn gjør seg fint i stuen. Dette er beroligende og rolige farger som egner seg veldig godt på store flater. Skrev litt om dette i denne saken: http://www.ifi.no/her-er-din-neste-veggfarge Det er mange fine varianter å velge mellom, så du må kjenne litt på selv hvor mye kulør/farge og sorthet du ønsker - det finnes både helt duse og mer fargesterke farger som kan fungere. Det at du har ren hvit på lister og karmer (og kanskje også tak?) gjør i alle fall at du har mange valgmuligheter innen disse blå, blågrønne og grønne nyansene, som har blitt så populære. Og det bør heller ikke være vanskelig å finne en nyanse som står fint mot det lilla soverommet. 

Hvis du elsker Lys syrin er det selvfølgelig ikke noe i veien for å ta denne i stuen også. Dette er egentlig noe du må kjenne på selv, det er du som skal bo der :) Dette er også en farge som vil oppleves nøytral og fin brukt på alle fire vegger i en stue (slik det snakkes om i artikkelen jeg lenket til). Jeg kjenner ikke NCS-koden til Lys syrin, men det kan jo være greit å ha i tankene at sollysset antakelig vil påvirke fargen til å se noe annerledes ut enn på soverommet (dersom det er annet solinnfall der).

Dette ble kanskje mindre konkret enn du håpet på. Anbefaler deg egentlig å ta en tur til nærmeste fargehandel, for der kan du få mer spesifikk veiledning til å finne gode farger som passer for deg. Deretter får du med deg prøvebokser hjem og tester ut fargene på veggen der de skal males. Store fargeprøver er lurt! Se på fargen flere ganger i løpet av dagen, og følg med på hvordan den forandrer seg i løpet av dagen.

Lykke til med fargevalget!

Mvh Åshild, ifi.no

1
 3
 Silje Anthonsen Meum
  • Poengsum: 20
  • Innlegg: 16

Åshild sier det så fint! Det er mange lyse nyanser du kan velge og å gå mot blågrå/grønntoner kan bli riktig så lekkert.

Ville bare si at koden til Lys Syrin er S1005-R50B - en lett grålilla tone. Den kan bli litt mektig i stuen nettopp på grunn av det Åshild nevner; lyset er annerledes! Ofte kan en farge være superlekker i ett rom og helt fal i et annet. Prøv en flekk da vel! Du ser det nemlig ikke før du får det opp!

Anbefaler å teste fargen før du kjøper alle spannene når du leker med gråpasteller, er ofte lite farge som skal til før det utgjør stor forskjell :)

1
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

Beckers annons