IFI logo
Se flere bilder
Et yrende dyreliv på veggen

Foto: Chera Westman/ifi.no

Et yrende dyreliv på veggen

Vi skal ikke ha en grevling i taket, men en slange på veggen! Eksotiske fugler, leopardmønstre, krokodilleskinn og andre dyreimitasjoner var å se overalt blant tapetnyhetene på trendmessen Heimtextil i Frankfurt.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de mest livfulle trendene nå, er jungel og eksotiske dyr. Imitasjoner av dådyr, sebrastriper, leopardmønstre og blader og grener fra savannens gress, jungeltrær og palmer var å se overalt på Heimtextil. Her er fototapet med apekatter og tigre som kikker frem mellom gress og greiner, fantasirike fargesetninger som knall rosa krokodillemønstre, naturtro avbildninger av kjempedigre slangeskinn, og svært naturtro i imitasjoner av sebra og springbukk. 

Taktile vegger

En tapetsert vegg er noe helt annet enn en malt flate. Mønstre og dybde gir liv til veggen, også ved meget diskrete design. Men det finnes også langt fra diskrete mønstre å velge blant!

- Overflatene nesten gjennomgående taktile, og det er påfallende å se trangen vi har til å ta på og føle på tapetene, sier Bjørg Owren, kreativ leder i Informasjonskontoret for farge og interiør.  

Noen tapeter har ekte fjær eller gress, strå eller andre organiske materialer pålimt overflaten, andre har struktur laget med trykk- og applikasjonsteknikker med akryl og vinyl. 

Se flere bilder
Taktilt med fjær,

Foto:

Taktilt med fjær,

Finner veien hit?

- Det gjenstår dog å se om de mest spektakulære dyreimitasjonene finner veien til Norge. De tapetimportørene vi traff på messen, var usikre på hvor gjerne nordmenn egentlig vil ha slangeskinn på veggen, sier Bjørg Owren.

For mer informasjon:

Astex

Borge

Fantasi Interiør

Green Apple

INTAG J. Sveen

Inspirasjon Interiør

Storeys

Tapethuset

 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.