IFI logo
Se flere bilder
Et flaggskip for Redningsselskapet

Foto: Chera Westman/ifi.no og YSA

Et flaggskip for Redningsselskapet

Langs kyststien mellom Horten og fornminnene i Borreparken bygger Redningsselskapet opplæringssenter og hovedkontor for Region Syd. RS-tunet blir et åpent område, tilgjengelig for alle.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med ambisjonen om å lage Europas ledende kurs- og konferansesenter innen sjøsikkerhet, -redning og beredskap investerer Redningsselskapet over 100 millioner kroner i etableringen av RS-tunet i Horten. Til de tre byggene som ligger tilbaketrukket fra fjorden flytter regionhovedkontor med 55 arbeidsplasser, samt virksomheter i forbindelse med Sjøredningsskolen, leirskoler, utdanning, kurs og aktiviteter knyttet til sjøsikkerhet. Prosjektmagasinet besøker stedet når det fortsatt er under ferdigstillelse, før overtakelse og innflytting. RS-tunet ligger på Langgrunn på det tidligere området til havarivernskolen. Nærmest fjorden ligger driftsbygget, det midterste er frivilligbygget som inneholder lokaler for administrasjonen, restaurant, undervisningslokaler og et lite hotell i øverste etasje.

Se flere bilder
Stille gulv

Foto:

STILLE: I korridorene brukes et PVC-fritt akustikkgulv. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Massive bygg

Husene er bygget i massivtre, med royalimpregnert kledning og ut-strakt bruk av synlig, hardvoksoljet massivtre i interiøret. Fra fjorden er det bygget en kanal inn til bygningene, og et indre havnebasseng.

– Her i Vestfold er det ikke tradisjon for prangende bygg i strandkanten. Vi valgte derfor å trekke byggene inn på området og lage en kanal etter inspirasjon fra Hortenkanalen. Hvis ikke byggene kan komme til fjorden, må fjorden komme til byggene, forklarer Gunnar Aaserud, arkitekt MNAL og partner i YSA Design AS.

Selskapet vant arkitekturkonkurransen og fikk i oppdrag å utforme RS-tunet. I separate konkurranser vant de også landskapsarkitektur- og interiørarkitekturoppdragene.

Se flere bilder
MASSIVTRE

Foto:

MASSIVT:Byggets massivtrevegger er så langt mulig eksponert og behandlet med transparent, hvitpigmentert hardvoksolje. Den hvite pigmenteringen gjør at treverket ikke vil gulne. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Maritim inspirasjon

– Det var et ønske fra Redningsselskapet og Horten kommune å gjøre området og byggene åpne og tilgjengelige. Dette skal bli et tilskudd for folket i området, og restauranten skal driftes som en åpen kafé, sier han. Utformingen av bygningene bærer preg av at arkitektene er godt kjent med maritime miljøer. Alle yttervegger heller noen grader innover, noe som gir assosiasjoner til båtformer og tradisjoner fra vikingtiden.

– Prosjektet er maritimt inspirert, og det kan trekke tankene til vikingskip og -graver som finnes nær Borre kirke. Det kommer an på øyet som ser, sier Aaserud.

Se flere bilder
GULV PÅ VEGGEN

Foto:

GULV PÅ VEGGEN: Toalettenhetene er fargesatt i blått for å minne om sjøen. Både vegger og gulv er belagt med vinylbelegg som gjør renhold og vedlikehold enkelt

Se flere bilder
Et flaggskip for Redningsselskapet

Foto:

Faktaboks: RS-tunet

Er under oppføring da Prosjektmagasinet besøker stedet, og åpnes av kongen i 2018.

Byggherre: Redningsselskapet (70 prosent), Horten Industripark (30 prosent)

Byggherrens prosjektleder: Martin Fuhr Bolstad, Redningsselskapet

Hovedentreprenør: Betonmast

Kostnad: Entreprisen er på 110 millioner kroner

Fasadeenteprise: CM Entreprenør AS

Areal: 4 000 kvadratmeter kurs- og konferanselokaler med hotell for inntil 40 personer

Arkitekt: YSA Design

Landskapsarkitekt: YSA Design

Interiørarkitekt: YSA Design samt Asplan Viak (kontorer)

Maling og gulvlegging:Ivar Romøren Maler- og Byggtapetserfirma AS, ved prosjektleder Martin Romøren

Gulvmaterialer: Cirka 2000 kvadratmeter belegg: Estrad Plano/Ehrenborg i våtrom og toaletter (vegger og gulv), Upofloor Zero og Zero sound/Ehrenborg i korridorer og undervisningslokaler. Cirka 1500 kvadratmeter teppefliser fra Interface: Urban Retreat One, "Ash", "Stone" og "Lichen" i hotellrom, Net Effect One, “North Sea” og “Pacific” i hotellkorridorer samt Human Nature og Concrete Mix Brushed "Stonemark" i kontorer.  Terrazzo i storkjøkken/restaurant, parkett i innvendig trapp.

I frivilligbygget ble det brukt Dexorbond 2000/Ehrenborg som alkaliesperre under gulvbelegget.

Overflatebehandling massivtrevegger: Osmo Dekorvoks, farge Snø og transparent, samt Teknos brannhemmende, transparent behandling i hotelldel.

Møblering: Deler av undervisningslokalene møbleres med gjenbrukte møbler. Annet er nyinnkjøpt til RS-tunet.

Mer informasjon:

Ehrenborg

Interface

YSA

Ivar Romøren Maler- og Byggtapetserfirma AS

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.