IFI logo
Se flere bilder
En av fire tar ikke vårrengjøring

Foto: Jordan

En av fire tar ikke vårrengjøring

I løpet av en lang norsk vinter samler det seg mye støv, sand og skitt i norske hjem, likevel dropper en av fire og ta en skikkelig vårrengjøring når våren kommer.

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatene kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Jordan House Care. Tre av fire oppgir at de ikke føler de trenger ta vårrengjøring fordi de vasker grundig gjennom hele året.

– I gamle dager samlet man gjerne opp husarbeidet i bolker og gjennomførte et par ganger i året. Nå vasker man oftere, og har også andre hjelpemidler som gjør at det både blir gjort grundigere og går raskere, og derfor føler nok ikke alle det samme behovet for å ta en skikkelig vårrengjøring, sier Ståle Riddervold, produktsjef i Jordan House Care.

Bedre innemiljø

En god gammaldags vårrengjøring er derimot ikke så dumt å gjennomføre, både ute og inne.

– Man tar gjerne ikke inne i skap og rister tepper når man tar vanlig rengjøring gjennom året. Vårrengjøringen er en god grunn til å få gjort dette, innemiljøet hjemme blir vesentlig bedre, og så blir man så fornøyd når man har gjennomført det, sier Riddervold.

Se flere bilder
GULVVASK

Foto: Jordan

GULVVASK: Gode hjelpemidler gjør at vi vasker raskere og grundigere.

Høysesong for støv og pollen

Våren er høysesong for støv og pollen. Støvet legger seg i alle kriker og kroker og det krever jevnlig støv tørking for et rent innemiljø.

–  Man bør gå grundig over gulv og legge ned en ekstra innsatts på støvtørking nå på våren. For den mest effektive støvfjerningen bør man bruke en mikrofiberklut. Mikrofiber blir statisk når man bruker den, og trekker til seg støv og små partikler på en svært effektiv måte, forklarer Riddervold.

Åtte av ti vasker vinduene

Ikke overraskende er vindusvask noe de fleste assosierer med vårrengjøringen. Åtte av ti sier de vasker vinduene når de gjennomfører vårrengjøring. Det beste resultatet får man hvis man bruker mikrofiber for påføring av vann og rengjøringsmiddel, og så en nal for stripefri fjerning av vannet.

Se flere bilder
VINDUSVASK

Foto: Jordan

VINDUSVASK: Vårens sollys avslører skitt og smuss på vinduene

Husk også å ta vårrengjøring ute

Å ta vårrengjøring ute er det heller ikke så mange som tenker på. En av fire spurte i undersøkelsen sier de aldri gjør rent ute i forbindelse med at våren kommer og sommeren nærmer seg.

–  Etter en lang norsk vinter med snø og is, samler det seg mye skitt, rusk og rask ved inngangspartiet for eksempel. Bruk gjerne en gatekost med stiv bust for kosting av grovere partikler som gammelt løv, grus og småstein, sier Riddervold.

–  Gå gjerne over med støvkost med finere bust tilslutt, så får du det beste resultatet.

Ikke glem terrassen

En skikkelig rengjøring av terrassen er også på sin plass før man starter sommeren og grillsesongen for alvor setter inn.

–  Ofte er man nødt til å olje/beise terrassen, men i noen tilfeller holder det også med en grundig rengjøring. Bruk en vaskekost med bust som unngår at man fjerner oljen fra terrassebordene. Bruk også egnet rengjøringsmiddel som løser opp gammel smuss og skit, avslutter Riddervold.

Se flere bilder
terrassevask

Foto: Jordan

UTEVASK: Terrassen kan også trenge en vask etter en lang vinter

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.