IFI logo
Se flere bilder
Drømmen om marmor

Foto: Borge, Fantasi Interiør, Forbo Flooring, Golvabia, Espen Grønli/ifi.no

Drømmen om marmor

Marmor som ikke er marmor. Akkurat den typen kommer i flere forkledninger, som er tilgjengelig for folk flest.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekte marmor er nemlig ikke for alle. Den egner seg eksempelvis ikke til alle underlag og overflater. Ei heller for alles lommebøker. Den ettertraktede stenen, som for mange er forbundet med eleganse og eksklusivitet, er nemlig ingen lettvekter på noen som helst måte, hverken i pris eller kilo.

Se flere bilder
Benkeplate

Foto:

«STEINBENK» Så feil kan man ta… Benkeplaten er kledd med designfolie i marmormønster og -farger. Folie fra d-c-fix. (Foto: Fantasi Interiør)

Marmorlook

Heldigvis finnes det andre lettere og mer økonomiske måter å skape det samme uttrykket på, med overflater som fremstår som den mest eksklusive utgaven av den vakre stenen – for så å vise seg å være noe ganske annet. De lett gjenkjennelige mønstrene finnes nemlig i form av tapet, dekorfolie, gulvbelegg, keramiske fliser, malte overflater og mere til, i flere fargekombinasjoner.

Med malepenselen til hjelp

Marmorering er en av verdens eldste maleteknikker, som imiterer nettopp stenens mønster og tegninger ved hjelp av maling og riktig verktøy. Den gjør at mange typer overflater, som for eksempel tre og sten, kan se ut som den vakreste marmor.

Se flere bilder
Malt mønster

Foto:

MARMORERT Nisjen over peisen er nydelig dekormalt i marmormønster; såkalt marmorering. (Foto: Espen Grønli/ifi.no)

Marmor i metervis

Lim «stenen» på veggen – og noen tapethøyder senere er marmorveggen et faktum. Det finnes ymse marmorinspirerte tapeter å velge mellom, med større og mindre mønster med tegninger av de ulike slagene. Fargespekteret er også godt dekket.

Se flere bilder
Tapet

Foto:

MARMOR TIL VEGGS Noen meter tapet er alt som skal til. Her i jordfarger, fra kolleksjonen Venezia og finndintapet.no (Foto: Borge)

Til forveksling lik

Keramiske fliser i naturtro farger og mønster er også fine alternativ til marmor. Det finnes mange fliser som med sine glatte og kjølige eller matte og mer taktile overflater imiterer den særpregede stenen veldig bra, ikke minst fargemessig.   

Designfolie

Med dekorfolie kan du enkelt endre utseendet på mangt og mye, det være seg et møbel, en benkeplate eller småsaker av forskjellig art, og det helt uten lim. Folien har en klebrig bakside, som lett fester seg til underlaget og er like enkel å fjerne. Velg mellom mange design og farger og skift «ham» etter sesong og fornøyelse.  

Se flere bilder
Gulv

Foto:

LINOLEUM Gulvflisene med marmormønster er i linoleum, og en mye lunere utgave av «marmor». Her Marmoleum Modular, Marble t3053 Dove Blue/t3139 Lava. (Foto: Forbo Flooring)

Også til gulvet

Lett gjenkjennelige marmormønster og -farger er også å finne blant forskjellige gulvtyper, som vinyl, linoleum, laminat og tepper, for å nevne noen. De gir imidlertid mye lunere og mer komfortable opplevelser enn den ekte varianten.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.