Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Der byggebransjen viser muskler

 •  
 •   Publisert:
                  Robert Walmann/ifi.no
«BAU» er monstermessen som viser siste skrik innen arkitektur, bygningsmaterialer og byggesystemer. – Her står nye kunder i kø, smiler Emil Lindèn fra Bergo Concept.

Annet hvert år rigger bransjen seg til i München. I 18 gigantiske messehaller skal det vises nye løsninger, produkter og innovasjon, ispedd foredrag prisutdelinger. Det er så spennende at hele 250 000 mennesker kommer for å se. ifi.no var også selvsagt på plass.

Geberit serverer luksus

Luksus med dusjtoalett fra Geberit
REN LUKSUS: Alexander Aleksandru fra Geberit mener folk vil ha mer velvære på badet. Dette er en trend over hele verden. Også i Norge, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Alexander Aleksandru tilhører den russiske avdelingen av det verdensomspennende selskapet Geberit. Han er i Tyskland for blant annet å vise frem sine luksuriøse dusjtoaletter.

– Våre toaletter er de dyreste og beste på markedet. Dette er kvalitet i en helt egen liga, sier han og forteller at hans eget marked i Russland er i sterk vekst. 

– Fordi folk vil ha mer velvære på badet. Dette er en trend over hele verden. Også i Norge. Vi har toalettsystemer med funksjonalitet som folk vil ha, sier han.

LES OGSÅ: Spa deg ned med dusjtoalett

Plastgulv til alle anledninger

En som alltid stiller trofast opp med sine berømte plastfliser er Emil Lindèn fra Bergo Concept. Et system som selges via InHouse Group i Norge. Nå viser han et plastgulv som kan legges over alt.

– La oss si du skal ha fest på stranden. Eller vil lage parkeringsplass for biler der underlaget er gjørmete. Dette gulvet vil være perfekt. Vi kaller det «Solid» for det er nettopp det som er saken. Dette er et gulv som er ment for midlertidig bruk, sier han.

Bergoplattan plastfliser
PLAST TIL ALT: Emil Lindèn fra Bergo Concept har et gulv som kan legges over alt. Perfekt hvis du skal ha en fest på stranden og trenger gulv, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Amorim har bærekraftig gulv

Kork på gulvet
KORK ER TILBAKE: Bruno Mendez fra Amorim forteller at kork er gulvet for deg som tenker på miljøet og som vil ha det lunt og mykt. – «WISE» er et korkgulv produsert i perfekt balanse med tanke på forbrukeren og naturen, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Hos korkgulvprodusenten Amorim er Bruno Mendez svært fornøyd. Han har fått vite at deres nye korkgulv «Cork WISE» er tildelt innovasjonsprisen fra det prestisjetunge arkitektmagasinet «AIT & Xia Intelligente Architecktur».

– «WISE» er et hundre prosent kork-gulv uten vinyl. Det er produsert i perfekt balanse med tanke på forbrukeren og naturen. Som du ser har vi kork på baksiden, rigid kork i midten og overflatene kan fås med kork eller utseende av tre. Vi lanserer en rekke ulike overflater av kork og tre, forteller Mendez.

Kork er tilbake

Han mener det er mange fordeler med å velge korkgulv hjemme. Ikke bare er det vanntett, men også lyd og komfort står i høysetet når det tradisjonsrike selskapet lanserer sin kork-nyhet.

– Nå ser vi at også mange vil ha det opprinnelige korkutseende på gulvet. Det går rett inn i filosofien om biofilisk design, der alt skal være naturlig, sier han.

Janser med smart reparasjon

Tyske Janser leverer verktøy og maskiner til gulvbransjen. I Norge er det IBG som fører produktene. På messen fikk vi se hvordan Jansers reparasjonsvoks kan reparere sår og skader i parketten. En varmepistol smelter voksen som fyller igjen hull og sprekker. Voksen leveres i et stort utvalg farger. Smart for oss som vil fikse sprukne gulv.

Les mer om hva vi fant i neste utgave av Fargemagasinet.

Reparere sprekker i gulvet
FIKS-FERDIG: Tyske Janser viser hvordan reparasjonsvoks kan reparere sår og skader i parketten. Robert Walmann/ifi.no
Les også Gulv i alle varianter på Domotex 2019

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons