IFI logo
Se flere bilder
De 3D-tegner badet ditt

Foto: Höganäs

De 3D-tegner badet ditt

Hvordan ser baderommet ut med gull, blå fliser og dekor i kanten? Eller hvordan ser det ut med store fliser på ditt lille baderom? Ved hjelp av tredimensjonale tegninger finner du lettere flisene til ditt nye drømmebad.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du en av dem som ikke greier å bestemme deg? Höganäs hjelper nå kundene med å tegne badet tredimensjonalt.  Det gjør det lettere å velge rette fliser og baderomsinnredning.

– Vanligvis tar butikker betalt for dette, men foreløpig har vi valgt å gjøre dette kostnadsfritt. Og det har blitt ekstremt populært! sier en entusiastisk Patrik Björklund, butikksjef i Höganäs Byggkeramikk.

Bedre utgangspunkt

Flere og flere bygger ut sine bad. Da kan en arkitekttegning, som ofte er et omriss, ikke gi den rette romfølelsen. Det kan være vanskelig for en kunde å visualisere hvordan badet vil bli, bare ved å holde en gulvflis i hånden.

– Står man og tviler, gir en tegning et mye bedre utgangspunkt for å foreta et valg. Kunder kan ha med alt fra arkitekttegninger til en Post-it lapp der målene er skrevet. Så lenge målene er noenlunde eksakte, har vi ingen problem med å tegne dem opp, sier Bjørklund.

– Med 3D så får en nettopp romfølelse. En får utvidet badet og får en mer realistisk visning. Jeg får også tegnet inn innredning. Da får en også sett hvilken innredning som det er plass til. Flere har kombinasjonsbad med vaskerom, så da kan jeg tegne inn vaskemaskin og alt, sier Guri Bjørnsen, som normalt jobber som selger, men har fått utvidet arbeidsoppgavene og jobber kreativt med tegning av bad.

Visualiserer med ulike fliser

Hun har tegnet alt fra større prosjekter til typiske små Oslo-bad på fem kvadratmeter.

– Enkelte har vært usikre på om det blir fint med store fliser til små bad. Da ser de ved hjelp av tegningene at det går fint. Hvis man lurer på om man vil ha dekor og sånt, kan man lettere se det ut ifra tegningen om det blir fint.

Bjørnsen har også tegnet kjøkken.

– Vi har ikke et eget program for dette, så da får vi bare fliser inn og ikke kjøkkeninnredning. Men man kan fortsatt få et visst inntrykk. Jeg holder på å jobbe med et akkurat nå, faktisk, forteller hun.

Hun forteller at det vanlige er å gå til prøverommet deres, plukke ut to-tre aktuelle fliser, for så å få det visualisert.

– Vi sender da tegningen som PDF til kunden. Da kan de sitte i ro og mak hjemme og studere ideene. Det tror jeg har ganske mye å si, sier hun og legger til: – Vi har valgt å konsentrere oss om privatkunder. Det handler om å finne de beste løsningene.

– En hemmelighet for å få til tegningen, er den rette lyssettingen, forteller butikksjefen.

Se flere bilder
Visualiserer med ulike fliser

Foto: Ernesto Pedroni

Höganäs flisserie Chalet er svært naturtro.

Vær ute i god tid

Alle som har benyttet seg av 3D-tegningene deres så langt, har kjøpt varer hos Höganäs.

– Vi har 100 prosent uttelling. Alle som har tegnet har bestilt. Guri tegner hele tiden, vi jobber så fort vi kan. Men folk er heldigvis tålmodige. Nå tegner vi cirka seks tegninger om dagen, sier Björklund.

De aller fleste som spør og har tid til å vente på å få tegninger, bestiller det.

Bjørnsen minner om at det kan være lurt å være ute i god tid når en skal ha fliser til badet.

– Det tar som oftest en dag eller to å få bare tegningene ferdigstilt. Men mange ønsker å bli fort ferdig med oppussingsprosjektet. Ofte kommer valget av flis til slutt i prosjektet. En bør derfor tenke fliser litt tidligere. Om du er så heldig å finne en flis, og den viser seg å være bestillingsvare, så tar det ofte litt lengre tid å få denne tilsendt fra leverandør, sier hun.

Björklund som selv er svensk, forteller at alle butikker i Sverige jobber med 3D-tegninger. I Norge er det også stadig flere som ser nytten i dette mediet.

– Det blir som å få tegnet et IKEA-kjøkken. Tegning av bad er genialt, altså, avslutter han.

For mer informasjon:

www.hoganes.no

Skreddersydd innredning

Höganäs tegner også innredning etter mål. Da kan en virkelig se hvordan badets nye utseende kan bli, og det allerede før man så mye som har montert opp en eneste flis. Som eneste i Norge samarbeider de med finske Temal, som har et stort sortiment av baderomsinnredninger.

– Aller mest er jeg glad i fem-centimeters-konseptet deres. Oppbevaring er viktig på et bad, og fra Temal er innredningene mer tilpasset. Et vanlig innredningssortiment har standard størrelser, mens disse har størrelser som 60, 65, 70, 75, 80 og 85 centimeter. De er også en av de få som tilbyr innredning tilpasset rullestolbrukere, forteller Guri Bjørnsen, selger i Höganäs.

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.