IFI logo
Se flere bilder
Lekker badet?

Foto:

Lekker badet?

Det er ikke bare dyrt. Det er svært ubehagelig, når baderommet går lekk og vannet siver ned i etasjen under. Men det finne hjelpemidler mot lekkasjer.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge forsikringsbransjen vil vannskader i norske hjem koste seks milliarder kroner i 2003, og Norsk Byggforskningsinstitutt frykter at tallet bare vil øke i årene fremover.

Dusjer mer

- Mer dusjing og økte krav til komfort på badet er med på å øke risikoen for vannskader, men alle kan gjøre enkle tiltak for å redusere risikoen, forteller daglig leder i Adda Byggkjemi, Ulf Westgaard.

Selskapet introduserte nylig en fugemasse, som er tett og lettere å rengjøre. Denne nye perlefugen ser ut til å ta over for tradisjonell fugemasse. For rehabilitering og nybygg bør tett fugemasse være et naturlig valg, mener Westgaard.

Impregnering

Alle som har baderom med fliser og vanlig fugemasse bør også sørge for å impregnere fugene. Selv om baderommene skal være utstyrt med en tett membran som fanger opp vannet under fugene, finnes det en rekke eksempler der små feil i membranen fører til store vannskader i gulv eller vegg. Dersom man behandler fugemassen med et impregneringsmiddel, blir presset på membranen mindre og reduserer risikoen for lekkasjer.

Murmesterne har brukt denne typen impregneringsmiddel i mange år. Ofte brukes impregnering både til mur, peis eller stein. Middelet er usynlig, men man kan se impregneringen ved at vannet legger seg i perler. Dette gjelder også perlefugen, derav navnet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.