IFI logo
Se flere bilder
Interface og Munch

Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuseet

Interface og Munch

I 2013 feiret vi at det var 150 år siden Edvard Munch ble født. Munch er en av modernismens viktigste kunstnere, og i jubileumsåret ble dette markert med en rekke kulturarrangementer.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høydepunktet i feiringen var jubileumsutstillingen Munch 150, den mest omfattende Munch-utstillingen noensinne, med 250 verk fra alle perioder og sentrale temaer i hans produksjon. Utstillingen ble gjort i samarbeid mellom Munch-museet og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Sto elendig til med gulvene

- Det hele begynte med at jeg leste en artikkel i Aftenposten, forteller daglig leder Dag Svendsen i Interface.

- Der sto det at de sto elendig til med gulvene på Munch-museet. Det slo meg at dette burde det kunne gjøres noe med. Hva om vi kunne være med på å markere at vår verdensberømte billedkunstner Edvard Munch feirer 150 år? Her var det jo snakk om en omfattende utstilling på Munch-museet og Nasjonalmuseet for kuns, arkitektur og design. 

En ære

- Dette ville vi være med på. Tanken ble til realitet da jeg besøkte Stockholmsmessen i februar 2012. Der traff jeg den fremragende arkitekten Morten Kaels som allerede var engasjert i arbeidet med å forberede utstillingen - og straks var det hele i gang.

- Det var en ære å bli invitert til å bidra med tepper til utstillingen Munch 150. Og det er betryggende å se hvordan designere fra Kaels Studio har klart å dra nytte av alle askpekter av et rom, inkuldert gulv, da de skapte utstillingen, sier Dag Svendsen. 

Se flere bilder
En ære

Foto:

Fargene skaper en følelse av sammenheng, samtidig som det blir en helhetsopplevelse.

Ettertanke og refleksjon

Arkitekten presiserer at han med vilje valgte mykt gulv framfor et hardt gulv. Teppefliser gir en annen opplevelse og skaper stillhet og ro i rommet. Det gir tid til ettertanke og refleksjon, noe som var av større betydninge for kuratorene med ansvar for utstillingen.

- Som en del av vår forslag til Nasjonalmusset og Munch-museet utviklet vi en helt egen fargepalett som skulle komplettere Munchs malerier. Fargene på både vegger og gulv i de ulike rommene skulle fremheve maleriene, arkitekt Morten Kaels.  

Munch 150

Prosjekt: Munch 150 – jubileumsutstilling på Munch-museet og Nasjonalmuseet

Arkitekt: Morten Kaels

Teppeleverandør: Interface

Mer informasjon:

www.interfaceflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.