Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Terrassegulv

Artikler

Minimalt med vedlikehold og en pen, grå farge. Det var grunnen til at eierne av rekkehuset behandlet terrassen med et middel der grunnstoffet silisium beskytter treverket i dybden.

Terrasselivet er selve symbolet på «utekos» om sommeren. Men før vi får satt barbeinte føtter på treplankene må det gjøres en jobb.

Det finnes håp for også den styggeste og mest slitte treplattingen. Etter rens og fjerning av flis og rester av gammel beis, kan et nytt strøk beis påføres. Slik holder plattingen seg fin i flere år.

Nyt late dager på terrassen med god samvittighet. Når du blir lei av å sitte stille, kan du bruke 10 minutter på å få de små – men viktige – vedlikeholdsoppgavene unnagjort litt etter litt i sommer.

Ikke vent for lenge før du behandler den nye terrassen. Også trykkimpregnert tre trenger en overflatebehandling for ikke å bli slitt. Men vent til treverket har tørket etter impregneringsbehandlingen.

En terrasse gir mye og krever lite. Det eneste vi skal gjøre er å vaske den et par ganger i året. Og når treverket har mistet livsgnisten, bør den settes inn med olje.

Stadig flere legger mer arbeid i uteplassen, vi investerer i flotte hagemøbler og pynter opp med tekstiler. Nå vil vi også ha tepper ute.

Med 17. mai like rundt hjørnet, skal uteplassen stelles i stand. Også en tidligere forsømt terrasse kan gjøres innbydende og lekker tidsnok til festen. Her er noen enkle grep: vask, stell og dekk på!

Om terrassen er slitt og skitten og trenger stell og pleie, eller det er ønske om ny farge som er utslagsgivende for forandringen, bidrar gode produkter til at arbeidet og prosessen blir enklere og bedre. Terrassen må klargjøres for å ta imot ny beis, og ved å gjøre en liten, ekstra innsats på forarbeidet, får man et mye bedre sluttresultat.

Det naturlig grå og værslitte treverket er et drømmebilde for mange. Samtidig vet vi at slitt treverk ofte fører med seg fliser i beina, svertesopp, algevekst og etter hvert råteangrep. Nå kan båten, terrassen eller trefasaden raskt få en jevn og vakkert grå patina – uten at ulempene følger med på lasset.

Flere artikler

Finn din nærmeste  

Tarkett annons