Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/17 Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Stilhistorie

Artikler

Finn den (tids)riktige fargen!

Finn den (tids)riktige fargen!

Fargesetting er en kunst. Hvordan i alle dager skal vi finne riktige farger til en klassisk byleilighet der det er høyt under taket, og brede profilerte lister og stukkaturer? Eller hvilke farger ble egentlig brukt på sveitserhusene, for de var vel ikke hvite opprinnelig? Et stilhistorisk fargekart er en god hjelp!

Bygningsvern er god butikk

Bygningsvern er god butikk

Å ta vare på gamle bygg ved å bruke tradisjonelle metoder, materialer og farger ved rehabilitering kan være lønnsomt. Det viser en dansk undersøkelse, der fredete og bevaringsverdige bygninger har vist seg å gi gode opplevelser for både besøkende og fastboende, og økt økonomisk verdi.

Hvordan identifisere en gammel farge?

Hvordan identifisere en gammel farge?

Vi holder på å pusse opp et gammelt familiested, og leter derfor etter en spesiell blåfarge som vi har funnet på en av de gamle dørene i huset, som vi kunne tenke oss å bruke på kjøkkenet. Jeg tror det er fattigmannsblå, en blanding av kobolt og hvitt, og jeg ser etter samme farge i vanlig maling. Kan dere hjelpe med å finne fargen?

Fargerik funksjonalisme

Fargerik funksjonalisme

Arkitekturen i den tidlige funksjonalisme var lang fra grå. Mange arkitekter satte faktisk den gang fargen som ett av de fremste virkemidler for estetisk utforming, trivsel og identitet. Av dem var Bruno Taut blant de fremste.

Grafisk vs. geometrisk mønster

Grafisk vs. geometrisk mønster

Geometriske mønstre er veldig trendy akkurat nå. Samtidig har en språkforvirring oppstått rundt hva som er grafisk og hva som er et geometrisk mønster. Her forklarer vi begrepene.

Skap stilhistorie på veggen

Skap stilhistorie på veggen

Har du lagt merke til de vågale kombinasjonene i klær: knallrøde bukser sammen med en blå genser, og så en grønn vest over det? Å sette sterke farger opp mot hverandre kan du også gjøre i et rom.

Hjemmet er stedet å være til

Hjemmet er stedet å være til

Fordi vi er forskjellige, må måten vi innreder på også være forskjellig. Bli med på et dypdykk i de ulike stilretningene til: Geologen, eksentrikeren, historikeren og oppfinneren.

Finn din nærmeste