Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Slik får du grillen ren

  • Tekst:
  • Robert Walmann/ifi.no, Krefting, Alfort
Galleri <b>GLADE GRILLER:</b> Etter en god runde med rens, vil grillmaten smake sommer og sol. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)
Fastbrent grillolje hører ikke sommeren til. Vi vil ha rene og pene griller når sommermaten skal tilberedes. Derfor må vi skure og rense.
Skitten grill
GIR JERNET: Grillsesongen tærer på jernet. Gir du jernet en god rens, får du en grill som varer. Foto: Krefting

En god rens av grillen kan gjerne gjøres flere ganger i løpet av sesongen, litt avhengig av hvor mye grillen er i bruk. For det er mye hyggeligere å starte grillingen med rene rister. Når grillen skal stues bort for vinteren, er det også smart å ta en grundig rengjøring. Men det er heldigvis lenge til.

LES OGSÅ: Ti terrassetips som gjør deg klar for sommeren.

Grill
VEKK MED FETTET: Et spesialrensemiddel for grillen er effektivt, og løser opp sot og fett i løpet av sekunder. (Foto: Alfort)

Når du er i butikken

Det finnes rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Krefting og Alfort har løsninger som gjør rengjøringen rask og enkel. Så neste gang du er i butikken bør du se etter navn som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent».

Spray og tørk

Spray grillrens
SPRAY PÅ: Moderne grillrenser er bare å spraye på og la det virke i noen minutter. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Her er oppskriften på en vellykket sommer:

1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.

2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet og la det virke i noen minutter slik at det får tid til å løse opp fett og sot. 

3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.

Husk alltid å følge produsentens anvisninger. 

Skurepad grillrens
TØRK AV: Tørk av med en klut eller en skrurepad der som smusset sitter ekstra hardt. (Foto: Robert Walmann)

Ta en potet

Et lite grilltips på tampen:

Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett.  

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Anbefalte produkter:

  • Plumbo PowerClean Ovn & Grillrens
  • Nitor Grillrent

Mer informasjon:

Alfort

Krefting

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler