Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14 Inspirasjon nr. 1/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Nytt kjøkken med maling

  • Tekst: Beate Slipher/ifi.no
  • Interiørbistand: Wenche Aurland.
  • Frode Larsen/ifi.no
  • Inspirasjon 0205/ifi.no
Galleri Etter: For å slippe inn lyset fra vinduet ble overskapene over benkeplaten fjernet. Og høyskapet erstattet med en barløsning i forlengelse av benkeplatenn.
Kjøkkenet som familien overtok var slett ikke så verst. Det hadde bare behov for en liten modernisering.

Spraglevinyl på gulvet, store fronter i eik, oransjerøde fliser med motiver spredt utover. Nå ville de gjøre det til sitt eget!

Gammelt blir nytt

Alle de varme fargene og materialene fikk kjøkkenet til å "krympe". Hvite flater, nøytrale toner og et åpnere rom var virkemidlene som skulle forvandle kjøkkenet og gjøre det større, lysere og mer praktisk.

- Når kjøkkenet er så solid og ordentlig som her, er oppussing en veldig god løsning, sier interiørarkitekt Wenche Aurland som ble hyret inn for å hjelpe familien. 

Første steg var å male alle skapene hvite, og bytte ut dørknottene med nye, moderne håndtak i stål. To rimelige, men svært virkningsfulle grep som ga en helt ny kjøkkeninnredning!

Ommøblering

Kjøkkeninnredningen var funksjonell, men det var ikke plasseringen av elementene! Overskapene over kokeplassen ble fjernet for å slippe inn lyset fra vinduet, og høyskapet ble erstattet med en smart og praktisk barløsning i forlengelse av benkeplaten.

Det "trafikken" i kjøkkenet mye smidigere, og Aurland fremhever hvor viktig det er å tenke på hvordan en beveger seg i rommet når kjøkkenet skal innredes.

"Støvsamler-glippen"

I tillegg ble alle overskapene flyttet 15 cm opp på veggen, helt opp til taket. Det ga bedre rom på arbeidsbenken, og fjernet "støvsamler-glippen" opp mot taket.

Under overskapene ble det montert en solid plate der downlights ble felt inn som godt og hyggelig arbeidslys. Her er det også montert el-uttak for kjøkkenapparater.

Gummi på gulvet

På gulvet så familien for seg nye fliser. Gummigulv, foreslo derimot interiørarkitekten og trakk frem alle gode egenskaper: Mykt og behagelig å gå på, strøy- og støtdempende, barnevennlig, enkelt å holde rent, slitesterkt og lett å legge. Og gummigulv ble det.

Leggingen krevde ikke engang demontering av underskapene. Materialet ble skåret inntil eksisterende sokkel og fuget med overmalbar silikonmasse. Sokkelen ble malt i samme gråfarge og gir inntrykk av at innredningen "svever" over gulvet.

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler

Tarkett annons