Lasering av panel

Ved diskret fargeforskjell mellom bunnfarge og lasur oppnås en delikat sjattert effekt. Her er fremgangsmåten for lasering av panel.

Brystningspanelet er lasert med en anelse mørkere blåfarge enn grunnmalingen på panelet.

Se flere bilder fra soverommet her.

Panelet og listverket males først to strøk med bunnfargen. Lasuren strykes på med bred lakkpensel. Bruk lite lasur til å begynne med. Øk heller mengden hvis du ser det blir for lite. Hvis du påfører for mye lasur, vil du få mye ekstraarbeid ved å fjerne den under bearbeidingen. Når lasuren også tørker underveis, kan resultatet bli kornete og skjoldete.

Så fordrives lasuren - den bearbeides. Penselen som brukes her kalles fordriver.

Legg jevn tyngde på strøkene, slik at stripene blir rette og jevne.

For å jevne ut lasurstrøket inn mot listene, kan en lasurstopler tone ut ansatsene. Da mister vi noe av strukturen, men får et jevnere fargeinntrykk. En ren feiekost kan også brukes.

Strekpenselen brukes i sprekkene mellom panelet for å løfte ut eller fordrive lasuren. Da hindrer vi mørke renner og overskuddslasur.

©ifi 2002

  Dette trenger du:

 
  Lasur til brystningspanelet: mørkeblå (blandet av maleren)   Lasur til plateveggen: melkehvit (blandet av maleren)   Lister og vinduskarm er malt og lasert med samme farge som brystningspanelet.   Les også:
   Min huskeliste

Les også: