Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/16 Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Landemerket i Molde

  • Tekst:
  • Tor Henning Støldal/ifi.no
  • Fargemagasinet/ifi.no
Galleri Rica Seilet har hentet inspirasjon fra hotellet Burj-al-Arab i Dubai. Til høyre for hotellet ser vi Bjørnsonhuset i tilknytning.
Mange krefter har vært med å skape Rica Seilet Hotel og Bjørnsonhuset i Molde. Her har ressurssterke investorer og kommunale myndigheter bidratt til å skape liv i en strandsone som lå brakk.

Hjemmesønnene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens interesse for Molde Fotballklubb startet det hele. De ønsket å bygge byens nye stadion og valget falt på Reknes, et strandområde som var utfylt i forbindelse med andre bygginger. Resultatet kjenner vi - i 1998 sto nye Molde Stadion ferdig. Arkitekt for prosjektet var Kosbergs Arkitektkontor AS.

I forbindelse med stadionutbyggingen gikk Bjørn Rune Gjelsten med ideen om å bygge et hotell på nabotomta. To andre investorer i Molde gikk samtidig med planer om et større hotellprosjekt. En annen plan, tanken om et Bjørnsonhus, var flere ganger lansert av arkitekt Kjell Kosberg.

Gjelsten utfordret arkitekt Kosberg til å tegne en norsk utgave av hotellet Burj-al-Arab (Det arabiske tårn) i Dubai. Samtidig ble det klart at hotellet kunne kombineres med byggingen av kulturhuset. Den 5. august 2001 la prinsesse Märtha Louise ned grunnstenen og etter vel 13 måneders byggetid åpnet statsminister Kjell Magne Bondevik hotell og kulturhus.

54 meter høyt

Prosjektet er eiet av selskapet Seilet Hotell Eiendom som har to hovedaksjonærer - en gruppering med de to lokale investorer Erik Berg og Stig O. Jacobsen i kompaniskap med Stein Erik Hagen og Gjelsten Holding - med 50 prosent hver. Bjørnsonhuset har vært et løft hvor 22 bedrifter i Molde (Bjørnsonhusets Venner) og Molde kommune har gått sammen med en eierprosent på 62,5 og 37,5 prosent.

Seilet, 54 meter høyt over 16 etasjer i glass, aluminium og granitt er blitt nordvestlandets mest komplette og fleksible kurs- og konferansehotell. Prosjektet har kostet rundt 180 millioner kroner. Grunnflaten er på vel 2.000 kvadratmeter med et samlet gulvareal på vel 10.000 kvadratmeter. Antall hotellrom er 170, antall møterom 10 med en kapasitet fra 12 til 800 deltakere hvor Bjørsonhuset inneholder selve storsalen. Det er lagt opp til mange fleksible løsninger - for små og store arrangementer. Restauranten kan ta opp til 200 personer og baren på toppen inntil 100.

Prosjektledelse er det Hammerø & Storvik Prosjekt as som har stått for, mens Selmer Skanska as har vært totalentreprenør. Liv Anne Øverås har løst oppgaven som interiørarkitekt. Innvendig har materialvalg på gulv vært skifer, parkett/heltre, teppe eller flis - alt etter bruksområde. På veggene finner vi hovedsakelig paneler eller malt gips/malt strie. På malersiden har Jotun, Scanox og Nordsjö vært leverandører.  

Les mer i Fargemagasinet nr. 6/02

Dette ble brukt:

  • Arkitekt Kosbergs Arkitektkontor AS
  • Interiørarkitekt Liv Anne Øverås
  • Prosjektledelse ved Hammerø & Storvik Prosjekt as
  • Totalentreprenør Selmer Skanska as

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler

Krefting annons