Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/16 Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Innendørs beis

  • Tekst:
  • ifi.no
  • ifi.no/ifi.no
Galleri Beiset panel brukt som fondvegg, i kombinasjon med det lyse i rommet.
Trendbildet utvides stadig - nå også med innendørs beis.

Den nye innendørsbeisen (Lady Interiørbeis) er utviklet og testet gjennom to år ved Jotuns laboratorie. Kunder, forbrukere og fokusgrupper har vært med i prosessen mot lanseringen.

-Potensialet i markedet har vi god undersøkelsestall på. I interiøret kan man nå oppnå kontraster i farge og glans ved å bruke både maling og den nye interiørbeisen. Med interiørbeisen får man frem det fine som er i trestrukturen. Vi ser nå et mangfold av nye paneltyper, forteller Agnethe Eyde, produktsjef for Lady i Jotun.

Det kan være ganske dristig med beis innvendig, men det handler om å bringe naturen inn og bruke naturlige produkter også i interiøret. Jotun har vært innovative her; Lady Interiørbeis er en oljebeis uten white spirit, dvs. en alkydolje fortynnet i vann som gir en matt glansgrad.

Interiørbeisen har et all-round bruksområde - på vegger, gulv, tak, møbler, dører og lister. Det skal med interiørbeisen være enkelt å få et godt resultat. Den kan brukes på alt lyst treverk, som i utgangspunktet må være ubehandlet. (På gulnet ubehandlet panel anbefales først bruk av husvask.)

Samtidig med interiørbeisen kommer en inspirasjonsbrosjyre kombinert med fargekart. Jotuns fargedesigner Suzanne Schurch har utarbeidet fire fargegrupperinger hvor temaene er luft, vann, ild og jord, kjent også fra Ladys fargekart.

Brosjyren med fargekartet i midten har 32 farger, eller fargeuttrykk som man gjerne sier om den nye interiørbeisen. Beis blir nå engang forskjellig på forskjellig treverk, alt etter innsig i treverket og hvordan man påfører beisen.

I fargekartet vises også forskjellen fra ett til to strøk, ikke bare med den samme farge, men også hva som skjer når man ved flere strøk blander farger.

Se også Fargemagasinet nr. 2/2005

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler

Krefting annons