Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Heart Wood er årets farge 2018 fra Nordsjö

HEART WOOD: Årets farge 2018 fra Nordsjö er en basisfarge skapt for å lage rom der vi skal lade batteriene og stenge omver...   Bilder av: Nordsjö
Hvis årets farge fra Nordsjö skal beskrives med ett enkelt ord, må det bli brukbar. Selve fargen er litt grå-beige-lilla-rosa, og Nordsjö har døpt den Heart Wood.
Årets farge Nordsjö
HEART WOOD: Årets farge 2018 fra Nordsjö er en basisfarge skapt for å lage rom der vi skal lade batteriene og stenge omverdenen ute.

Med brukbar mener vi at det er en god basisfarge som passer godt sammen mange andre farger.

15 ganger årets farge

Det er 15. gang Nordsjö lanserer Årets farge. Bak fargen med en tilhørende palett på 36 farger står Nordsjös globale Estetisk Center. Sammen med en gruppe på 11 internasjonale eksperter har de analysert mote, design, arkitektur og forbrukeradferd, og konkluderer med at det er en sterk og overgripende trend at vi nå ønsker å innrede hjemmet vårt slik at det blir en slags retrett fra omverden.

Heleen Van Gent, kreativ sjef ved selskapets globale Estetik Center, sier at vårt hjem må være en plass der vi kan skru ned lyden, verne om vår egen verden og lade batteriene.

– Farge kan spille en viktig rolle når det gjelder å håndtere balansen mellom utsiden og vår indre ro, sier hun i en pressemelding.

Fargepalett Nordsjö
2018-PALETTEN: Alle farger passer med alle. Her oppfordres vi til å finne den kombinasjonen vi selv opplever som behagelig.

Lavmælt farge

Årets farge Nordsjö
LAVMÆLT: Selv når flere farger fra paletten kombineres blir uttrykket rolig og lavmælt.

Nordsjös designsjef Per Nimer beskrev fargen som lavmælt og kompleks da han lanserte fargen i Oslo denne uken. Han måtte bruke tre–fire ord for å beskrive selve fargen. Grå-brun med et stenk av rødt eller rosa. Noen opplevde den som lilla, lavendel eller grå-beige.

– Det er det som gjør den interessant. Hele paletten er som klipt og skåret for kombinasjoner. Man skal ikke bruke bare én farge i et rom. Hvitt på alt og i alle rom er over og ut, proklamerte han og snakket om «visual tactility».

Fargene skal bidra til at rommene oppleves myke og behagelige. For å få det til må vi bruke flere farger i et rom, men uten store kontraster.

Som skapt for personlig uttrykk

Heart Wood Nordsjö
MANGE ANSIKT: Heart Wood endrer karakter alt etter hvem den settes sammen med. Her er det den rosa undertonen som lokkes fram.

Nimer presenterte Heart Wood i fire ulike paletter for fire ulike stiltyper, men presiserte at dette ikke var noen fasit. Kun for å vise variasjonsmulighetene.

– Det er ingen oppskrift på hva som er riktig. Alle fargene passer med alle. Men se hvordan fargen endrer seg når den kombineres med andre farger. Du kan skape lyse rom eller mørke. Det handler om å finne kombinasjonen du selv opplever som behagelig, sa han.

Hvordan vil du ha det?

Nordsjö årets farge
KOMBINASJONER: For å skape en myk og behagelig atmosfære kombineres flere farger.

Nimer mente at for å finne den riktige kombinasjonen må du vite hvordan rommet skal kjennes når det er ferdig. Hvis du ikke kan svare på det, går det ikke an å gjøre jobben.

– Skal det være varmt og velkomment eller kaldt minimalistisk og friskt? Det går fint å bruke to-tre-fire farger uten at det blir for mye. Og som sagt, denne paletten er skapt for personlige kombinasjoner, avsluttet designsjef Nimer.

Heart Wood Nordsjö
NATURLIG: Sammen med naturtre og lær er det oppleves fargen mer gråbeige.

Mer informasjon

Nordsjö

Les også Samstemt om sotede farger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Fargesetting

Beckers annons

Nyeste artikler

Tarkett annons