Forandring felles for trendfarger

Interiørtrendene avspeiler det som skjer ellers i samfunnet, fargene er ikke et unntak. Flügger har delt inn det de mener er trendfargene for 2012 i fire kategorier: Autentisk romantikk, Opprørsk frihet, Mikro makro og Saltblå magi. Felles er intense og sterke fargesammensetninger.

2011 var året da det var isende kaldt om vinteren, da Wikileaks røpte hemmeligheter, Japan ble rammet av jordskjelv med katastofale følger, og da Lady Gaga sto som symbol for individualismens fremmarsj. Det som skjer i samfunnet pleier å gjenspeiles i trendene som kommer, også interiørtrendene. Malingleverandøren Flügger har samlet informasjon om tendenser fra hele kloden, og har tolket det til fire trendfargekategorier. Hvert tema inneholder syv kulører, som samtidig hyller det individuelle og fellesskapet, det opprørske og mentalt beroligende.

- Etter flere års tilbakeholdenhet sprer trangen seg nå til å bruke intense og sterke fargekombinasjoner. Felles for de fire trendtemaene er lysten til forandring og fornemmelsen av at det er på tide å gjøre noe nytt, sierLone Bjørslev Kisbye, PR-ansvarlig i Flügger.

Autentisk romantikk

Flugger_trend_Autentisk_romantikk_samle
Flugger_trend_Autentisk_romantikk_samle

Fargetemaet ”Autentisk romantikk” bærer preg av håndverk, nostalgi, og ekthet.

Det karakteriseres som en diskret og edel trend med skinnaktige, tussmørke farger som inspirerer til meditasjon og indre ro. Vi oppfordres til å trekke pusten dypt, finne roen og romantikken. De syv fargene er blant annet å finne i tre, skinn, stein og jord.

Opprørsk frihet

Flugger_trend_Opprorsk_frihet_samle2
Flugger_trend_Opprorsk_frihet_samle2

Fargene innen temaet ”Opprørsk frihet” snakker høyt, tydelig og personlig. Det er en frihetssøkende trend som hyller det skjeve, det frie og det personlig kommuniserende.

De syv fargene kan med fordel kombineres med hverandre til overraskende uortodokse, uensartede budskap.

- Det er energiske farger som kan brukes på vegger, møbler eller gulv som fortjener ekstra oppmerksomhet, sierLone Bjørslev Kisbye.

Mikro Makro

Flugger_trend_Mikro_makro_samle
Flugger_trend_Mikro_makro_samle

De syv fargene i kategorien ”Mikro Makro” er mer stille og kjølige. De skal danne bro mellom små ideer og tung teknologi fra den mentale, til den fysiske verden. Her finnes blant annet en kald grålilla teknofarge, bløte gulgrønne og det som minner om en kveldshimmel. Nøkkelordene for trendretningen er visdom, kreativitet, sci-fi, fakta, betydningsfull.

Saltblå magi

Flugger_trend_Saltblaa_magi_samle
Flugger_trend_Saltblaa_magi_samle

Den fjerde trendretningen kretser rundt det mystiske livet under havets overflate. De magiske blå fargene er uendelig tiltrekkende og oppslukende; klare – men samtidig dystert dype. Blant de syv fargene er fem ulike blå, og to hvitaktige.

Innendørs bruk

Flüggers trendfarger er i hovedsak ment for bruk i interiøret – på vegger, gulv, møbler og gjenstander. Hver kulør har en egen kode, som alle Flügger-forhandlere kan blande til i aktuell malingprodukt.


Les også: