Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Arbeidsrom med høy trivselsfaktor

 • Tekst:
 • Interiørbistand: Siv Munkeberg Brenne/ifi.no Samarbeidspartnere: Allers og Møbelrådet
 • Mona Gundersen/ifi.no
 • Allers/ifi.no
Galleri Rommet har fullstendig skiftet karakter, og gode farger får tilført mye naturlig lys på dagtid.
Arbeidsrommet i dette huset er en del av et stort rom, hvor kjøkkenet befinner seg i motsatt ende. Størrelsen til tross – særlig praktisk var det ikke.
Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.
Før – med gulnet tak og en gang lysnede vegger som var blitt skjoldete, og åpne vegghyller som ga et noe rotete inntrykk.

En arbeidsbenk med hyller var på plass, for øvrig var rommet tomt. Gulnet tak og skjoldete veggpanel bidro ikke til å høyne trivselsfaktoren, og huseieren drømte om et rom så hyggelig at det var fristende å oppholde seg der også utover kontorarbeidet. I tillegg stod en gjesteseng og noen sitteplasser høyt på ønskelisten.

Det er jo ikke alle forunt å ha danseplass på arbeidsrommet, som nå også rommer en spesialbygget benk med sengemadrass – en komfortabel seng til gjester. Benken følger rommets lengde, og på dagtid fungerer den som noe pent å hvile øynene på, og et hyggelig sted å sitte. Den er kledd med stående panel som bryter linjene til veggpanelet, og dette gir en tøff effekt. Den er også beiset i veggfargen, for at den skal gå inn i helheten.  

Stor forandring

Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.
Et hyggelig hjørne, med fine, avstemte farger.

Hele rommet oppleves som harmonisk, særlig fordi veggene nå er beiset mørkere og all kvisten ikke stikker seg fram slik den gjorde. Hovedfargene er rolige – mørke gråfarger – med knallrøde innslag som heller skjerper kreativiteten enn å forstyrre den, og ifølge huseieren råder det god arbeidsro. 

Rommet får inn naturlig lys via vinduet og terrassedøren, og arbeidsbordet er strategisk plassert fra sengebenk til vegg, for å utnytte både dagslyset og plassen. Det er god takhøyde, og nå som taket er hvitbeiset, tilfører det også lys til omgivelsene. Det samme gjør gulvet, som er lysnet ved hjelp av en lutbehandling. Trappen opp til hemsen fikk samme farge som gulvet, og stikker seg derfor ikke ut, men bidrar heller til å skape helhet.

Nå har rommet antatt en så hyggelig atmosfære at det ikke oppleves som noe arbeidsrom eller kontor før man skrur på PC-en – det må vel kunne sies å være et vellykket prosjekt!

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer informasjon:

Beckers

Brynsløkken

Dette ble brukt:

 • Tak: Decor Trebeis – BECKERS
 • Vegger: Decor Trebeis, farge Jerngrå – BECKERS
 • Gulv: slipt og påført Faxe Antikk Lut fra BRYNSLØKKEN og Gulv & Parkettlakk fra BECKERS
 • Trapp: Faxe Antikk Lut – BRYNSLØKKEN
 • Gardiner: utgått, for alternativer se www.borge.no
 • Stoler: FJORDFIESTA
 • Arbeidsbenk, lamper, puter, pledd og annet løsøre: PRIVAT

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler